Design Lab: Verkooptechnieken - Gent

Georganiseerd door
Flanders DC

Als ontwerper sta je er in de beginperiode vaak alleen voor. Niet enkel het ontwerpen maar alles errond moet je ook zelf doen, niet in het minst de verkoop. En laat dit nu net hetgeen zijn wat de meeste designers niet fijn vinden of waarvan ze niet goed weten hoe eraan te beginnen.

Tijdens deze workshop worden de deelnemende ontwerpers een namiddag ondergedompeld in het hoe, wat en waar van sales in de designwereld.

Deze workshop is gekoppeld aan de BAD-beurs en is gratis voor ontwerpers die deelnemen aan de BAD-beurs.

Sprekers

  • Amaryllis Jacobs, co-founder van MANIERA

Designgalerie MANIERA geeft architecten en kunstenaars de opdracht meubels te ontwerpen. Aangezien architecten vaak een nauwe relatie hebben met de beeldende kunsten en kunstenaars op hun beurt geïnspireerd worden door de ruimtelijke omgeving, leidt dit tot verrassende, nieuwe designobjecten die zich op het raakvlak tussen architectuur, design en kunst bevinden. MANIERA toont bovenal werk van een jonge en opkomende generatie, maar wil ook gevestigde waarden op een andere manier aan bod laten komen. Het belangrijkste is de eigengereide denk- en werkmethode en unieke vormentaal (Italiaans: maniera) van architect en kunstenaar. Amaryllis vertelt vanuit haar positie als gallery owner hoe je als ontwerper best een galerij benadert en wat de doorslag geeft om met iemand in zee te gaan.

  • An Bogaerts, freelance lifestyle journaliste en Charlotte De Bruijn, pr consultant lifestyle UPR

Deze dames werken elk vanuit een volledig andere hoek maar met hetzelfde doel. Zij gaan in gesprek en vertellen over de pro’s en contra’s van werken met een freelance journaliste versus een persbureau. De do’s and don’ts van communicatie naar de pers toe. Hoe ga je het best te werk? Hoe beslis je wat de juiste manier is voor jouw brand/ontwerp?

  • Guy Vermeirsch, 't Huis van Oordeghem

Guy Vermeirsch en Saskia de Mits richtten 23 jaar geleden 't Huis van Oordeghem omdat ze merkten dat de impact van designers en hun werk bijzonder groot was in de wereld van het outdoor design, maar dat geen enkele plek hen de plaats gaf die ze verdienden. Hun focus op de kracht van design, in functie van de architectuur waar het terechtkomt, heeft van hen de marktleider gemaakt. Tijdens dit Lab focust Guy op de relatie van designer en retailer en hoe je die kan optimaliseren. Hij gaat dieper in op vragen zoals: Hoe breng je jezelf als designer onder de aandacht bij retailers? Wat is de rol en de plaats als designer in het retailverhaal? Wat is je meerwaarde als ontwerper eens je ontwerp op de markt is?

Voor wie?

Dit Lab is voor ontwerpers die zichzelf in de markt willen zetten in eigen naam of via een label, winkel of galerie. Je krijgt hands-on antwoorden op de vraag hoe je dat het best kan doen.

 
Datum

10 oktober 2019

14:00 - 17:30

Locatie

Floraliënhal - Citadelpark
Familie van Rysselberghedreef 2

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

15 euro excl. btw

Andere activiteiten