Design Webinar: Exporteren naar het buitenland

Georganiseerd door
Flanders DC

Op een beurs, door internationale persaandacht of van een verre fan via je online shop of Instagram: plots krijg je een bestelling uit het buitenland en moet je product internationaal geleverd worden. Super, je markt breidt uit, maar hoe pak je dat aan? Tijdens dit gratis webinar op 30 november kom je er alles over te weten.

Veel designers dromen van het veroveren van een buitenlandse markt, maar dat brengt natuurlijk nieuwe regels en andere leveringsmodaliteiten mee. Voor je naar een beurs gaat of je je internationaal gaat profileren, kijk je best al even naar de productie- en leveringstermijnen, de haalbare oplage, en wat voor jouw product van toepassing is. Mag je jouw product daar op de markt brengen of heb je bijkomende certificaten nodig? Welke import- of exportrechten en kosten zijn van toepassing en wat kan een veilige manier van verzending zijn?

Tijdens dit webinar bespreken we de belangrijkste aspecten die je zeker moet bekijken en overlopen we een aantal cases om je verder voor te bereiden. 

Sprekers

Joris Vanbriel is industreel ontwerper en mede-oprichter van ecoBirdy, een award-winning designmerk gelanceerd in 2018. Het bedrijf maakt kinder- en volwassenenmeubels van gerecycleerd plastic, geproduceerd in België en Italië. Vanaf het begin heeft ecoBirdy een internationaliseringsaanpak gehanteerd doorheen het hele proces, wat heeft geleid tot internationale naamsbekendheid en het grootste deel van de omzet die in het buitenland wordt gegenereerd.

Erik Dieussaert is adviseur bij de Vlaamse overheidsorganisatie Flanders Investment & Trade (FIT). FIT is een agentschap met een dubbele missie: Vlaamse exporteurs wereldwijd ondersteunen en buitenlandse investeringen aantrekken naar Vlaanderen. Het is het eerste aanspreekpunt voor bedrijven die gebruik wensen te maken van hun exportondersteunende diensten. Naast eerstelijnsadvies rond de meest uiteenlopende export gerelateerde materies biedt FIT exporteurs begeleiding op maat aan. Ze kunnen daarbij beroep doen op het eigen wereldwijd kantorennetwerk van FIT, onder meer voor internationaal marktonderzoek en identificatie van buitenlandse partners. Ook financiële ondersteuning voor internationalisering is mogelijk.

Voor wie?

Voor ontwerpers die overwegen om hun producten in het buitenland te verkopen.

Praktisch

  • 30 november, 11u - 12u
  • Ruimte voor Q&A
  • Deelname: gratis mits inschrijving vooraf
  • Enkel voor ontwerpers

Voor dit webinar is het niet nodig om specifieke software te downloaden. Je schrijft je in via de inschrijflink en ontvangt een bevestigingsmail met de link naar het webinar. Vergeet het webinar zeker niet in je agenda te zetten.

Schrijf je hier in

Datum

30 november 2021

11:00

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten