Design Webinar: Inspireren mag, kopiëren niet

Georganiseerd door
Flanders DC

Ontwerpers van meubelen, verlichting of andere interieurobjecten hebben al wel eens de reactie dat wanneer gelijkaardige ontwerpen of ideeën opduiken ze gekopieerd worden. Soms heel terecht, maar niet altijd. In het ergste geval kan het zelfs tegen hen keren wanneer ze de andere beschuldigen van kopie. Rond kopiëren en gekopieerd worden bestaan veel misverstanden met veel frustratie tot gevolg. Tijd dus om hier wat duidelijkheid in te brengen.

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op hoe je je best kan beschermen tegen kopie, wanneer je kan spreken van een kopie en wanneer niet, en welke stappen je best onderneemt in het geval er wel degelijk sprake is van kopie of wanneer je er zelf van beschuldigd wordt. We zetten de essentials en mogelijkheden op een rijtje.

Voor dit webinar is het niet nodig om specifieke software te downloaden. Je schrijft je in via de inschrijflink en ontvangt een bevestigingsmail met de link naar het webinar. Vergeet het webinar zeker niet in je agenda te zetten.  

Sprekers

  • Pieter De Grauwe is reeds 15 jaar actief in het ondernemingsrecht en intellectuele rechten en startte zijn carrière bij Brussels zakenkantoren. Pieter werkt sinds 9 jaar voor Gevers en adviseert zijn cliënten rond beschermingsstrategieën, met een focus op merken, modellen en auteursrechten. Daarnaast heeft Pieter een ruime ervaring met het opstellen en onderhandelen van overeenkomsten en focust zich als hoofd van het Gevers Contracting Team op commerciële transacties met betrekking tot acquisities, licenties en de exploitatie van intellectuele eigendomsrechten. 
  • Katia De Clercq is reeds 12 jaar actief in de niche van het intellectuele eigendomsrecht en startte haar carrière bij een Brussels zakenkantoor waar ze zich toelegde op procedures. Inmiddels werkt ze bijna 9 jaar voor Gevers. Ze voorziet haar cliënten van strategische langetermijnsadvies en denkt mee na over de optimale bescherming voor iedere creatie. Maar ze kan ook snel schakelen als het dreigt mis te lopen of misloopt. Ze legt zich als hoofd van het Gevers Dispute Resolution team toe op het bij voorkeur minnelijk en snel oplossen van geschillen.  

Voor wie?

Dit webinar richt zich voornamelijk tot ontwerpers van interieurobjecten, meubelen en verlichting, maar ook andere creatievelingen kunnen hier zeker iets van opsteken.

Praktisch

  • 2 december, 10u - 11u
  • Ruimte voor Q&A
  • Deelname: gratis mits inschrijving vooraf

Schrijf je hier in

Datum

2 december 2020

10:00

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activtiteiten