Design Webinar: Ontwerpen voor een bedrijf

Georganiseerd door
Flanders DC

Bij ontwerpen voor een bedrijf, of je nu in opdracht werkt of je jouw ontwerp aanbiedt, komt heel wat bij kijken. Hoe regel je de rechten? Is een vergoeding in royalties een goed idee? En waarop moet je letten bij de kleine lettertjes in het contract? Kom het te weten tijdens dit webinar.

Bedrijven werken vaak samen met ontwerpers om hun producten mee te ontwikkelen of strategisch mee na te denken. Maar welke afspraken maken een goede samenwerking? Om een overeenkomst op te stellen, kijk je best voldoende vooruit. Wanneer je een product(reeks) ontwikkelt voor een bedrijf, behandel niet alleen de ontwerpfase, maar maak je best ook al afspraken over productie en retail. Wie doet welke inspanningen en wat staat er tegenover, want zaken zoals naamsvermelding, exclusiviteit, ...  hebben uiteraard invloed op de prijsafspraken die je maakt. Maar ook wanneer je bedrijfsstrategisch ingezet wordt, moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden.

We overlopen de verschillende keuzemogelijkheden om afspraken vast te leggen. Hierbij is het goed om een basiskennis intellectuele eigendom onder de knie te hebben, indien nodig kan je daarvoor ons Webinar 'Auteursrechten en licentieovereenkomsten' herbekijken. 

Voor dit webinar is het niet nodig om specifieke software te downloaden. Je schrijft je in via de inschrijflink en ontvangt een bevestigingsmail met de link naar het webinar. Vergeet het webinar zeker niet in je agenda te zetten.

Spreker

Wim Segers is product designer en zaakvoerder van Studio Segers, een ontwerpbureau voor product design, grafische vormgeving en
architectuur. Een uitgebreid pallet gerenommeerde awards bevestigen de expertise op gebied van product design. Studio Segers werkt gedurende vele jaren constructief samen met gevestigde nationale en internationale bedrijven. Afhankelijk van het type samenwerking, worden diverse afspraken gemaakt. Wim zal deze verschillende mogelijkheden uitgebreid toelichten tijdens het webinar. 

Voor wie?

Voor ontwerpers of ontwerpbureaus die willen samenwerken met bedrijven of die hun kennis op dit vlak willen bijspijkeren.

Praktisch

  • 20 mei, 10u - 11u
  • Ruimte voor Q&A
  • Deelname: gratis mits inschrijving vooraf
  • Enkel voor creatieve ondernemers

Schrijf je hier in

Datum

20 mei 2021

10:00

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten