Designday

De dertiende editie van Designday in Maastricht vindt plaats van 25 tot en met 27 mei 2018. Het is een platform voor ontwerpers en opdrachtgevers in Nederland, België en Duitsland.

Designday is een inspirerend en verbindend platform voor ontwerpers en opdrachtgevers in Nederland, België en Duitsland en een community voor designliefhebbers. Designday organiseert onder andere jaarlijks het driedaagse designevent in Maastricht. Dit event, dat dit jaar van 25 tot 27 mei wordt gehouden, zet (inter)nationale ontwerpers die zelf onafhankelijk en toegankelijk design maken in de schijnwerpers. Designday gelooft in design waarin originaliteit, ambachtelijkheid, duurzaamheid en gezond verstand samengaan.

Over deze editie van Designday

Naast de pop-up designstad zelf waar een kleine honderd zelfproducerende designers hun ontwerpen tonen, creëert Designday de ontmoetingsplek voor designers en hun designminnende publiek in een levendige festivalsfeer. Deze editie belooft een uitgebreid en bijzonder side-programma. Onder de actuele titel: ‘The Beauty of Waste' worden ontwerpers uitgedaagd om te reflecteren op de thema's Recycle, Reuse en Prevent. Naast Waste-muziek, designfilms en het speciale openingsdiner, zijn er inspirerende lezingen en workshops van bekenden ontwerpers en jonge talenten, designtours, en de ‘designers for design'-veiling.

Thema's

Prevent

Denk bij Prevent aan ontwerpers die slimme oplossingen bedenken om de afvalberg en voetafdruk zo klein mogelijk te houden door bijvoorbeeld reststromen uit de natuur te gebruiken, zoals Marjolein Stappers oesterschelpen van de vuilnisbak redt door ze te gebuiken voor parelmoerglanzende terrazzotegels en Teresa van Dongen de natuur een extra functie geeft door algen in te zetten om een lamp te verlichten.

Recycle

Andere ontwerpers bieden een reeds gebruikt materiaal een totaal andere gedaante en een nieuw leven binnen het begrip Recycle. Zoals Dave Hakkens het zelf printen van plastic producten mogelijk maakt door zijn uitvinding van de Precious Plastic 3D-printer.

Reuse

Reuse gaat over hergebruik van materiaal zoals Simone Post tapijten vervaardigt van resstukjes stof van textielbedrijf Vlisco, Lore Langendries koeienhaar gebruikt voor haar tafellinnen Tableskin, en Cartoni Design interieurproducten maakt van restkarton.

Openingsdiner

Het thema ‘The beauty of waste' wordt dit jaar letterlijk vertaald in het openingsdiner op 25 mei. Ontwerper en kok Cas Driessen zal samen met La Pepita by Vroegop (een Maastrichtse horeca/winkel/catereraar die werkt met verse seizoensproducten) een diner bereiden als restproducten, duurzame streekproducten en verpakkingen. Een interactief en speels diner dat de gasten bewust(er) maakt van de herkomst van producten en de bereiding. Vormgegeven als een designdiner in een sfeervol restaurant met speciaal servies en glaswerk.

Datum

25 mei tot 27 mei 2018

Locatie

SAM Decorfabriek
Meerssenerweg 215

6224 AE Maastricht, Nederland

Toon op Google Maps

Organisator

Designday

Prijs

verschillende prijzen

Andere activiteiten