Drawing Days

Na Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt, meert het tekenfestival dit najaar aan in Oostende. Van vrijdag 28 t.e.m. zondag 30 september 2018 wordt de stad aan zee dé tekenhoofdstad van België.

De voorbije 4 jaar vierden we de tekenmaand oktober met een tekenfestival. In 2013, 2014 en 2015 was dat het stadsfestival The Big Draw. Het festival vond plaats in Gent, Antwerpen en Leuven.

The Big Draw is een wereldwijd tekenfestival, met één geniaal en eenvoudig hoofddoel: iedereen aan het tekenen krijgen. Het wil zoveel mogelijk mensen aanzetten om hun ideeën uit te voeren en aan de slag te gaan met verschillende materialen. The Big Draw tast de grenzen van het tekenen af met workshops, tentoonstellingen, tekeninitiatieven, lezingen en filmvertoningen. Het project is ontstaan in Londen, waar The Campaign for Drawing in 2000 een eerste editie organiseerde. Door het grote succes werd The Big Draw overgenomen door steden in meer dan 20 andere landen. Na Londen volgden onder andere Berlijn, Barcelona, Los Angeles, Chicago en New York.

In 2016 besloten we een ander format toe te passen: 1 dag, 1 locatie en een heleboel workshops en andere tekenactiviteiten. Dit evenement noemden we ‘Drawing Day’. Om ons concept breder te maken en meer mogelijkheden te bieden, organiseerden we in 2017 weer een groot meerdaags stadsfestival maar in een nieuw jasje. Met een nieuwe naam: Drawing Days! De editie in 2017 vond plaats in Gent en was opnieuw een groot succes!

Ontdek het volledige programma hier.

Datum

28 september tot 30 september 2018

Locatie

verschillende
locaties

in Oostende, België

Toon op Google Maps

Organisator

Kunstwerkt

Prijs

gratis

Andere activiteiten