Duurzaam verbouwen en museumtechniek in internationaal perspectief

Staat je museum voor een (grote) verbouwing? Wens je je inzicht in museumtechniek te vergroten? En krijg je deze kennis en kunde dan nog liefst uit eerste hand van museumprofessionals, architecten en scenografen? Dan moet je beslist deelnemen aan de driedaagse internationale conferentie met uitgebreide werkbezoeken aan musea die worden verbouwd of een verbouwing achter de rug hebben in Vlaanderen en Brussel.

ICAMT, het Internationale Comité van ICOM voor architectuur en museumtechniek, organiseert zijn jaarlijkse congres in 2017 in België met FARO als partner en in samenwerking met icom-vlaanderen. Het congres gaat door van 14 tot en met 16 september 2017 op diverse locaties in Vlaanderen en Brussel. Sprekers uit binnen- en buitenland zullen een paper presenteren over een museumbouwproject en in het bijzonder over de technische (verlichting, depotwerking en klimaatregeling, etc.) én de scenografische aspecten van het project. Voertaal is Engels. 

De nadruk ligt evenwel sterk op werk- en werfbezoeken aan musea. Ter plekke wordt een bezoek gebracht aan de werven en wordt een gesprek aangegaan met de museumdirecties, de architecten en scenografen. Voor FARO ligt deze driedaagse in het verlengde van het traject ‘Duurzaam verbouwen’ dat het steunpunt tussen 2013 en 2015 organiseerde. Vanaf 2017 zet FARO bovendien sterker in op de technische noden van de cultureel-erfgoedsector.

Doelgroep

Museum- en erfgoedprofessionals, architecten, scenografen, designers, ingenieurs

Programma

Het uitgebreide programma van de driedaagse vind je hier.

Beeld © Kazerne Dossin

Datum

14 september tot 16 september 2017

Organisator

ICAMT & FARO

Prijs

100 - 300 euro

Andere activteiten