Ecodesign Award voor studenten

Elk jaar daagt OVAM studenten uit om een product of dienst te ontwerpen volgens de principes van ecodesign of met een positieve maatschappelijke impact. Dit jaar worden studenten uitgedaagd om werk te maken van de circulaire economie met de slagzin 'Can you design a circle?'. 

Elk jaar dagen we studenten uit om een product of dienst te ontwerpen volgens de principes van ecodesign of met een positieve maatschappelijke impact. Dit jaar dagen we de studenten uit om werk te maken van de circulaire economie met de slagzin 'Can you design a circle?'. Jonge ontwerpers spelen een belangrijke rol in de toekomst van ecodesign. Door hen tijdens hun studies te inspireren en uit te dagen, hopen we dat ze ook in hun latere professionele loopbaan aandacht hebben voor ecodesign en circulaire economie. 

Een jury van experts en professionelen reikt prijzen uit in de categorieën 'Problem solving' en 'Everyday life':

  • Problem solving, ontwerpers van vandaag willen een oplossing bieden aan de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan en dit zowel op ecologisch, economisch als sociaal vlak. In deze categorie mikken we op inzendingen die disruptief durven zijn en een systeemaanpak beogen. De oplossingen mogen nog conceptueel zijn, maar zijn wel al zeer doordacht.
  • Everyday life, deze categorie is voor de projecten die bijdragen tot een duurzamer dagelijks leven. Dagelijks gebruiken we tientallen verschillende producten en diensten: voor onze persoonlijke hygiëne, om ons te kleden, om naar school of werk te geraken, om te koken en te eten, om ons te ontspannen of te slapen. Dit alles veroorzaakt een impact op onze planeet. De producten of diensten van deze inzendingen bieden een alternatief en zijn al uitgewerkt op vlak van prototyping en keuze van het businessmodel.

De inzet?

Een geldprijs van 1.000 euro en een individuele begeleiding door Flanders DC, hét aanspreekpunt voor de creatieve sector en Vlaanderen Circulair, het knooppunt en de inspirator voor de circulaire economie in Vlaanderen.

Hoe deelnemen?

Je kan deelnemen via het online inschrijvingsformulier.

OVAM werkt nauw samen met de wedstrijd 'We Are The Next Generation'.

Datum

16 juli 2020

Organisator

OVAM

Prijs

nvt

Andere activiteiten