Ecodesign Award voor studenten

Ontwerp jij een circulair product of een dienst waarmee je de wereld verandert? Da’s goud waard! Niet alleen voor de toekomst, maar ook voor jou. Want met je eindwerk maak je kans op de Ecodesign Award 2021: een duurzame smartphone met een netwerk van contacten waar elke productontwerper van droomt. Bel jij straks met een interessante investeerder of je eerste werkgever? Of wie weet staat jouw ontwerp straks wel in het Design Museum Gent?

De OVAM en Vlaanderen Circulair dagen je uit om met je eindwerk of thesis de toekomst te veranderen. Dat doe je met een circulair, duurzaam of ecologisch ontwerp van een product of dienst, dat jou ook nog eens de Ecodesign Award 2021 kan opleveren!

Met die award heb je als student goud in handen. Want je wint een Fairphone met een netwerk van contacten waar elke ontwerper van droomt. Met nummers van gerenommeerde productdesigners, duurzame ondernemers, investeerders, beleidsmakers...

Een jury van experts en professionelen reikt prijzen uit in de categorieën 'Problem solving' en 'Everyday life':

  • Problem solving, ontwerpers van vandaag willen een oplossing bieden aan de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan en dit zowel op ecologisch, economisch als sociaal vlak. In deze categorie mikken we op inzendingen die disruptief durven zijn en een systeemaanpak beogen. De oplossingen mogen nog conceptueel zijn, maar zijn wel al zeer doordacht.
  • Everyday life, deze categorie is voor de projecten die bijdragen tot een duurzamer dagelijks leven. Dagelijks gebruiken we tientallen verschillende producten en diensten: voor onze persoonlijke hygiëne, om ons te kleden, om naar school of werk te geraken, om te koken en te eten, om ons te ontspannen of te slapen. Dit alles veroorzaakt een impact op onze planeet. De producten of diensten van deze inzendingen bieden een alternatief en zijn al uitgewerkt op vlak van prototyping en keuze van het businessmodel.

De inzet

Een Fairphone met een netwerk van contacten waar elke ontwerper van droomt. Met nummers van gerenommeerde productdesigners, duurzame ondernemers, investeerders, beleidsmakers...

Deelnemen

Je kan deelnemen via het online inschrijvingsformulier. Meer info vind je hier.

Deadline

De deadline om in te dienen is 11 juli 2021. De toekenning van de prijzen wordt bekendgemaakt eind augustus 2021.

Datum

11 juli 2021

Organisator

OVAM en Vlaanderen Circulair

Prijs

nvt

Andere activiteiten