Edo Collective: oproep en opening

Edo Collectief betrekt voor een jaar een schitterend pand in de Lange Koepoortstraat, centrum Antwerpen en stelt dit pand ter beschikking aan mindful, circulaire ontwerpers & makers als showroom of verkoopruimte, mét verkoopondersteuning.

Naast showroom en store staat het Edo Collective voor uitwisseling. We zien een golf van designers (fashion & all things interior) die het anders willen doen; trager, kleiner, experimenteler of ambachtelijker. Retail is vaak een moeilijke stap om te zetten en werkt soms ontmoedigend. Daarom willen we, naast verkoop, op zoek gaan naar manieren om deze labels te ondersteunen in hun groei en rond het opzetten van circulaire services. Deze oplossingen kunnen soms collectief ingericht worden (kunnen we samen een repair service inrichten?) of individueel (PR advies, boekhoudkundig advies, fotografen,...). Iedereen die aansluit voor verkoop krijgt het recht (niet de plicht) om deel te nemen aan de uitwisseling die binnen Edo Collective plaatsvindt en tot het service pakket dat in overleg wordt samengesteld. Dit is een groeiend onderdeel en programma. In de loop van het jaar, en op vraag, kunnen er meer services bijkomen. 

Ontdek de huidige labels die al zijn aangesloten hier. Krijg je zin om mee te doen? Of wil je eerst wat meer info? Contacteer ons via info@edocollective.com, we'll be very happy to meet you!

Partners

Edo Collective is een nieuw initiatief van Les Rebelles d’Anvers, in samenwerking met HNST Jeans en w.r.yuma, met ondersteuning van Vlaanderen Circulair. Les Rebelles heeft als missie te experimenteren met concepten die duurzame mode en de reguliere consument dichter bij elkaar brengen. Een eerste experiment was de kledingbibliotheek (les rebelles d'anvers), een plek waar kledij kon uitgeleend worden. Door dit experiment te doen, ontdekten Veerle, Lien en Emelie een pijnpunt in de eerste go-to-market fase van de labels. Daarom ontstond het idee om een collectief van kennis en samenwerking op te zetten, waarbij go-to-market centraal staat, gekoppeld aan andere services die interessant zijn bij de opstart. Om dit te realiseren sloegen les rebelles de handen in elkaar met de circulaire ondernemers HNST jeans en wr.yuma. 

Edo Collectief werd in het leven geroepen om een oplossing te bieden voor verkoop. Ondertussen is het collectief al gegroeid tot een mooie groep (zie store). maar daar stopt het niet; we staan nog altijd open voor nieuwe labels! Edo Collectief werd door de inrichtende partners voorgesteld bij Vlaanderen Circulair. Het agentschap dat ondernemerschap in de circulaire economie ondersteunt, heeft het mogelijk gemaakt om dit project op te zetten.  De Nieuwe Natie Antwerpen heeft als missie om ondernemerschap in retail en in horeca te ondersteunen. Zij zijn enthousiaste partners in het leertraject binnen Edo Collective en bieden ons de kans om te werken met experts waar nodig.

Service pakket

Heb je zelf een label en ben je op zoek naar een plek voor verkoop? Je kan bij ons terecht voor: een fysieke plek om je product te verkopen (3 mnd, 6 mnd, 12 mnd). Ons winkelpand (400 m2) is gelegen in het historisch centrum van Antwerpen en is koffiebar included) toegang tot andere vormen van ondersteuning (if needed) event space (if wanted) uitwisseling (if wanted). Iedereen die aansluit voor verkoop krijgt het recht (niet de plicht) om deel te nemen aan de uitwisseling die binnen Edo Collective plaatsvindt, en tot het service pakket dat in overleg wordt samengesteld.

Meer info vind je op de website.

Filosofie

De Japanse periode van 1603 tot 1867 was volledig gestoeld op een goed functionerend circulair eco-systeem. EDO, de voormalige naam van het huidige Tokyo, was het centrum van deze eco-revolutie en in haar 265 vredevolle jaren de hoofdstad van een unieke coöperatieve en duurzame maatschappij met maar liefst 30 miljoen inwoners. Gedurende deze periode was het eiland Japan geïsoleerd van de rest van de wereld, en had het de keuze gemaakt om geen globale handel te drijven. De gemeenschap moest tegen wil en dank leren zelfbedruipend te zijn. De karige hoeveelheid grondstoffen die voorhanden was, werd beschouwd als extreem waardevol, waardoor er van verspilling en afval geen sprake kon zijn. Alles wat zijn nut verloren had werd hersteld of herbestemd in andere toepassingen of objecten. Meester-hersteller was een edel beroep; schoonheid zat in de imperfectie. We kunnen als samenleving en groep vandaag proberen uit deze periode te leren (die uiteraard niet rooskleurig was over de hele lijn). Ons laten inspireren door een gesloten kringloop systeem dat toch meer dan twee eeuwen stand hield, en vooral, door een bepaalde mindset na te streven die rust kan brengen. De schoonheid van imperfectie, respect voor onze grondstoffen, maken voor het leven, minimalisme, rust en mindfulness, dat is EDO.

Opening

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni vindt de opening van Edo Collective plaats.

Datum

22 juni tot 23 juni 2019

Locatie

Edo Collective
Lange Koepoortstraat 64

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Edo Collective

Prijs

gratis

Andere activiteiten