Oproep | Eén en Open VRT zoeken jonge mediamakers

Dit najaar slaan OpenVRT en Eén de handen in elkaar in de zoektocht naar jonge mediamakers. OpenVRT en Eén willen kansen geven aan de digitale mediamakers van morgen. Ken je de beeldtaal van videoplatformen als YouTube vanbinnen en vanbuiten, weet je wat jongeren boeit en zit je vol inspiratie? Schrijf je dan vlug in. Het is een mogelijkheid om je plannen en ambities te pitchen bij VRT en ze ook echt waar te maken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Stuur voor 15 december jouw idee door naar OpenVRT en Eén door deze vragenlijst in te vullen. Tijdens de kerstperiode selecteren OpenVRT en Eén vijf ideeën met potentieel. De makers achter die vijf ideeën worden van 14 tot en met 18 januari ondergedompeld in een VRT-bad met workshops en masterclasses. Op 19 januari kunnen ze hun definitieve ideeën en plannen pitchen bij de eindverantwoordelijken van Eén. Het idee dat hen het meeste aanspreekt wordt onder begeleiding van Eén, Creative Lab en OpenVRT gerealiseerd.

Wat zoeken we?

Eén en OpenVRT zijn op zoek naar een non-fictie videoreeks (van minimaal 3 afleveringen) waarvan je geen enkele aflevering zou willen missen. Iets waar je het over wil hebben met je vrienden. We laten je helemaal vrij om het format zelf te bepalen. Het kan alle richtingen uit: een quiz, explainer, vlog, documentaire, uitdaging, prank, interview, tutorial, talkshow, spel, verslag, comedy of unboxing video behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Wie zoeken we?

Digitale mediamakers ...

  • die kwalitatieve videocontent willen maken.
  • tussen de 18 en de 30 jaar oud zijn.
  • uit alle streken van Vlaanderen.
  • die super ambitieus zijn en niks liever willen dan dingen maken.
  • met originele ideeën en die niet vies zijn van een experiment.
  • met een goed gevoel voor humor.

Wat mag je van ons verwachten?

Komt jouw idee als één van de beste vijf naar voren? Dan mag je je van 14 tot 18 januari 2019 aan een week vol masterclasses en workshops verwachten om je idee te finetunen en je klaar te stomen voor de ultieme pitch. Een vergoeding voor deze ‘Masterclass-week’ zodat je die week niet enkel op water en brood moet doorbrengen. Het uiteindelijke gekozen idee krijgt budget voor de realisatie ervan. Begeleiding bij de uitvoering van het uiteindelijke gekozen idee en ondersteuning bij het verzamelen van een team. Veel plezier en af en toe een vettige mop.

Zit jij al even te broeden op een idee? Iets wat de wereld moet gezien hebben? Stuur het dan in!

Datum

15 december 2018

Organisator

Eén en OpenVRT

Prijs

Andere activiteiten