Oproep: exclusief consultingtraject rond werknemersbetrokkenheid en duurzaamheid in de mode

Georganiseerd door
Flanders DC

Heeft jouw modebedrijf circulaire ambities? Heb je al een Close The Loop-traject doorlopen, of ben je al zelfstandig begonnen met het verduurzamen van je bedrijfsvoering? Dan is deze oproep misschien iets voor jou. Flanders DC, Thomas More Hogeschool en Studio D ontwikkelen in partnership, en in het verlengde van het Close The Loop traject een programma om je werknemers te betrekken in de omslag naar een meer circulaire bedrijfsvoering.  Deze 'leadership course' rond werknemersbetrokkenheid en change management helpt je bij de invoering van je duurzaamheidsbeleid, met focus op circulaire economie.

Waarom is het belangrijk om je werknemers te betrekken?

Het wordt meer en meer duidelijk dat gemotiveerd leiderschap cruciaal is om de omschakeling te maken naar een duurzamere bedrijfsvoering, maar... dat alleen is niet voldoende!  

De sleutel tot een succesvolle implementatie van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)  in je bedrijf, is een enthousiaste betrokkenheid bij alle medewerkers. Ook omgekeerd zijn er positieve effecten: het verhogen van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van je bedrijf, zorgt voor een grotere betrokkenheid bij je werknemers; het motiveert hen om zelf actie te ondernemen en de acties van je onderneming te ondersteunen. Een win-win dus! 

Hoe?

Momenteel werken we binnen het kader van Close The Loop een extra module uit, die zich richt op werknemersbetrokkenheid bij MVO.  We zijn op zoek naar bedrijven die deze module met ons willen uittesten, feedback geven en valideren.  

What’s in it for you?

Gratis professionele begeleiding (Studio D en Flanders DC), specifiek gericht op het betrekken van je werknemers in je duurzaamheidsbeleid. Je krijgt handvaten om dit goed aan te pakken, gestoeld op wetenschappelijk onderzoek (Thomas More Hogeschool), tools en worksheets voor een goede opvolging. Deze gratis begeleiding en advies door experts t.w.v. 3000 euro voorziet een aanpak op maat van je bedrijf. 

Wat verwachten we van jou?

Geen geld, wel een goeie motivatie en een tijdsinvestering: 

 • Kick-off workshop: 0,5 dag in februari 2022 (onderling te bepalen) 

 • Traject inhouse: 5 dagen 

  • 0,5 dag kennismakingsgesprek: planning & scope  

  • 1 dag aan de slag met je werknemers en/of aangevuld met een sessie specifiek met je CSR- team/verantwoordelijke om hen te ondersteunen in de opvolging van het traject 

  • 3 dagen intern aan de slag in je bedrijf  

  • 0,5 dag evaluatie, meting en feedback  

Deelnemen?

Ben je een Vlaamse (groeiende of mature) mode­onderneming met minimum 20 werknemers die bereid is om te werken aan haar duurzaamheidsaanpak, werknemersbetrokkenheid, om de sessies bij te wonen en op te volgen, en om de nodige persoonlijke informatie te delen? Dan ben jij het bedrijf dat we zoeken! 

Interesse?

Vul het intakeformulier in voor 1 december. De geselecteerde bedrijven worden persoonlijk gecontacteerd via mail. 

Toch nog niet overtuigd?

Werknemersbetrokkenheid beïnvloedt niet enkel het succes van je nieuwe duurzaamheidsbeleid. Er zijn nog andere voordelen voor je organisatie: 

 • Je zet actief in op innovatie (meer mensen denken mee).  

 • Dat iedereen mag meedenken, leidt tot een betere werksfeer.

 • Steeds meer mensen werken liever voor organisaties met een maatschappelijke boodschap (dit kan belangrijk zijn om je huidige werknemers te behouden, maar kan ook voor nieuwe rekruteringen van belang zijn). 

 • Je zorgt onrechtstreeks voor meer tevreden klanten. Betrokken medewerkers hebben immers een positieve invloed op klanten en hun mening over het bedrijf.  

Over het project

Organisatoren: Flanders DC, Thomas More, Studio D 

Contact: Jasmien Wynants – jasmien.wynants@flandersdc.be

Meer over het project kan je hier lezen.  

Deze oproep kadert binnen het ESF project 'N DE MODE: WORK @ Future fashion' en wordt gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds (ESF) en het Vlaams Co-financieringsfonds (VCF).  
Oproep: Transnationaliteit - 481 
Thema: Werkbaar Werk 
Programma: ESF 2014 - 2020 - prioriteit 5 
Looptijd: 01/09/2020 - 31/12/2022 

Datum

1 december 2021

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten