Expertendag Fashion: Boost je online sales

Georganiseerd door
Flanders DC

Zie jij als groeiende of mature onderneming uit de modesector ook steeds meer kansen om je online sales verder uit te bouwen? Speciaal voor de modesector organiseren we op dinsdag 19 oktober een Expertendag Fashion rond ‘Boost je online sales'.

Staat je digitale strategie op punt? Wat kunnen influencers voor je bedrijf betekenen? Is social selling iets voor jou, en welke andere nieuwigheden komen er aan op vlak van e-commerce? Hoe verbeter je je logistiek en service support, en zet je optimaal in op duurzaamheid in je online sales? Hoe genereer je traffic naar je webshop met een goed doordacht plan? Om een antwoord te bieden op deze vragen, organiseren we op 19 oktober een 'Expertendag: Boost je online sales', op maat van mature mode-ondernemingen. Zeven toonaangevende experts zitten klaar om je te adviseren en inspireren. 

Hoe?

Er zit een heel arsenaal aan doorgewinterde specialisten klaar om al je vragen te tackelen. In kleine groepjes wissel je op een sofa van gedachten met straffe experts en ervaringsdeskundigen uit de creatieve sector. Je kan ook een persoonlijk gesprek met een aantal van hen reserveren. ’s Middags genieten we samen van een lekkere lunch.

Concreet

Je kiest zelf bij welke sprekers je graag in een klein groepje op de sofa aanschuift. Je kan ook aangeven of je graag een 1-op-1 gesprek hebt en zo ja, welke experts je voorkeur wegdragen. Wij zorgen voor een gepersonaliseerde dagplanning, maximaal rekening houdende met je voorkeuren, zodat je zoveel mogelijk uit deze dag kan halen.

Voorwaarde voor inschrijvingdit is een event voor groeiende of mature mode-ondernemingen, niet voor starters of ondernemers uit andere sectoren.

Een ticket kost 60 euro (excl. btw) inclusief een lekkere lunch en afsluitende drink.

Voor wie?

Programma

Je kan een keuze maken uit volgende thema's en experts:

  • E-commerce-strategie - Pieter Caluwaerts

Elke minuut komen er wereldwijd 50 e-commerce-sites bij. De grote jongens en meisjes zetten de standaarden hoog: gratis retours, 100 dagen retour, morgen geleverd. Moet je volgen? Waar ga jij het verschil maken en hoe positioneer je je? Online heeft het voordeel dat je snel kan testen en leren. Hoe kan jij dat idee toepassen in jouw business? Hoe bepaal je jouw doelgroep? Welke (mix van) kanalen zijn geschikt? Marketplaces zijn hot tegenwoordig. Maar is het rendabel? Er zijn veel softwarepakketten, welke kan jij kiezen? Hoe ziet een IT-architectuur eruit en moet je alles automatiseren? Als e-commerce-consultant is Pieter al jaren gebeten door e-commerce en digitale strategieën. Pieter is ook beschikbaar voor een 1-op-1-gesprek. 

  • Social selling en influencers - Annelien Alaerts

Annelien Alaerts werkt al tien jaar in (content) marketing met een focus op digitale marketing. SEO, SEA, social media, content recommendation, influencer seeding, UX, UI,... Allemaal toverwoorden waar Annelien graag marketingmagie mee creëert. Annelien werkte aan marketingstrategieën voor Flair.be en Styletoday.be (Sanoma Digital), De Standaard en Het Nieuwsblad (Mediaplanet), Ik Koop Belgisch (Flanders DC) en is nu actief als marketing manager bij het Belgische modemerk LolaLiza. Ze deelde haar kennis al op de podia van Digital First en Social Media Summit. Wat is social selling? Hoe begin je eraan, wanneer is het relevant en kan influencer en social selling leiden tot meer verkoop? Het zijn allemaal vragen waar Annelien je graag antwoorden op geeft. Annelien is ook beschikbaar voor een 1-op-1-gesprek.

  • BTW-regeling en financiële aspecten - Benjamin Daemen

Na zeven jaar ervaring als financieel manager in een Belgisch modebedrijf richtte Benjamin Daemen zijn eigen kantoor Creative Finance op. Het boekhoudkantoor focust op de creatieve sector en onderscheidt zich door een servicegerichte, transparante manier van werken. Ondernemers uit de mode-industrie, de audiovisuele sector en de architectuurwereld komen bij Benjamin aankloppen voor zijn begeleiding en mentorship in alles wat finance betreft. Tijdens deze Expertendag gaat hij dieper in op de nieuwe BTW-regeling die sinds 1 juli van kracht is en geeft hij tips om jouw e-commerce-business financieel te optimaliseren. Benjamin is ook beschikbaar voor een 1-op-1-gesprek.

  • Duurzaamheid - Martine Nieuwenhuis

De meeste businesscases op het gebied van e-commerce zijn niet duurzaam en vooral gericht op het optimaliseren van omzetresultaat op korte termijn. De technieken die hiervoor zijn ontwikkeld, hebben vooral als doel consumenten meer en vaker te laten kopen. De laatste jaren zijn consumenten steeds bewuster gaan shoppen, in eerste instantie met betrekking tot het product, maar nu ook steeds meer wat betreft de bedrijven zelf. Tijdens deze sessie gaat Martine Nieuwenhuis dieper in op de opportuniteiten en uitdagingen die ondernemers hebben om hun e-commerce-organisatie beter te laten aansluiten bij de kernwaarden van hun bedrijf. Hoe wordt dit gecommuniceerd naar de klant en hoe kan de juiste balans worden gevonden tussen ‘profit, people and planet’? Martine is co-founder van Good Brand Guru, een netwerk dat sustainability experts en retail professionals samenbrengt om eerlijke en duurzame mode in de praktijk te brengen. Martine is ook beschikbaar voor een 1-op-1-gesprek.

  • Service support en logistiek - Ron Thijssen

Hoe maak je de overstap van klassieke detailhandel naar e-tailing en totale detailhandel? Sneller, goedkoper en groener zijn de meest gehoorde termen vandaag de dag. Ron Thijssen werkt bij Bleckmann, logistiek dienstverlener voor de mode-en lifestyle-industrie. Bleckmann richt zich vooral op de omnichannel-logistiek voor mode- en lifestylemarkten. Ze helpen hun klanten bij het maken van de overstap van klassieke detailhandel naar e-tailing en totale detailhandel. E-commerce groeit nog steeds hard en vereist nieuwe manieren om de omzet te verhogen en klanten te binden door het verbeteren van de service en customer experience. Hierbij komt steeds nadrukkelijker de vraag vanuit de consument om dit op een verantwoorde manier te doen, waarbij duurzaamheid het lijkt te winnen van de snelste oplossing. In zijn huidige rol als manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoopt Ron hierover alle vragen te kunnen beantwoorden. Ron is ook beschikbaar voor een 1-op-1-gesprek.

  • Technologie en data-innovatie - Luc Van den Broeck

​“Data is the best fabric to build your fashion brand” is de slogan van TailorFIT, een 360° omnichannelplatform. TailorFIT is gespecialiseerd in end-to-end software-oplossingen voor de mode-industrie, gaande van de creatie van een collectie tot de verkoop ervan aan de consument. De TailorFIT-applicatie stelt innovatie en flexibiliteit centraal. CEO Luc Van den Broeck startte zijn carrière bij Cap Gemini, waar hij tien jaar werkzaam was. Na twee succesvolle IT-start-ups vervoegde hij Microsoft waar hij gedurende 13 jaar zowel nationaal als internationaal verschillende managementposities bekleedde. In 2016 kwam Luc aan het hoofd te staan van TailorFIT. Hij is dan ook best geplaatst om al jullie vragen rond data-innovatie te tackelen. Luc is ook beschikbaar voor een 1-op-1-gesprek.

  • Digitale marketing - Thibaud Timmermans

Hoe breng je als modemerk een ervaring die de klant aanspreekt, doet dromen, maar vooral doet doorklikken tot de check-out? Het is in eerst instantie belangrijk om de juiste doelgroep te bepalen én te bereiken. Hoe pak je dat juist aan? Welke digitale marketing tools kan je gebruiken om je e-commerce-business te optimaliseren? Hoe bereik je elke maand een omzet groei van +30%? Thibaud Timmermans, expert bij Online Heroes, deelt graag ervaringen en inspirerende voorbeelden. Thibaud is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek is ook mogelijk. 

Datum

19 oktober 2021

10:00

Locatie

Urban City
Ankerrui 9

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

60 euro (excl. btw)

Andere activiteiten