VOLZET Expertendag: Groei en professionalisering in de juwelensector

Georganiseerd door
Flanders DC

Ben je al een aantal jaar actief binnen de juwelensector? Maak je collecties, juwelen op maat of collectibles? Je krijgt hoe dan ook te maken met een aantal uitdagingen. Thema’s als duurzaamheid, verkoop, prijsbepaling, internationalisering, community building, styling en branding komen aan bod tijdens onze Expertendag op donderdag 27 april in Antwerpen.
 

Grijp deze kans om dieper in te gaan op hoe je als juwelenbedrijf kan groeien in de huidige context. Hoe bouw je een authentieke en duurzame businessstrategie voor 2030? Hoe spreek je verschillende doelgroepen aan en welk effect kan dat hebben op je prijsbepaling? Ben je van plan om internationaal te verkopen? Hoe pak je best je branding aan? En hoe maak je de beslissing om samen te werken met een stylist om je juwelen meer in de kijker te zetten? Aan het eind van de dag ga je naar huis met frisse inzichten, bruikbare tips en nuttige contacten

Concreet

We starten de dag met een plenaire sessie rond duurzaamheid in een imperfecte wereld door Iris van der Veken. Daarna, kies je bij inschrijving bij welke experts je graag in een klein groepje op de sofa plaatsneemt. Je kan ook aangeven of je graag een 1-op-1 gesprek met één van hen wenst. Wij zorgen voor een gepersonaliseerde planning, maximaal rekening houdende met je voorkeuren, zodat je zoveel mogelijk uit deze middag kan halen. Na twee sofamomenten schuiven we samen aan voor een afsluitend debat met een aantal sprekers en daarna is het tijd voor een netwerkdrink.
 

Voorwaarde voor inschrijving: Dit is een event voor groeiende en mature ondernemingen uit de juwelensector. Denk aan juwelierszaken, juweelontwerpers, juweliershuizen, communicatie- en pr-specialisten, buyers, agents, galeriehouders, fashion advisors, ... we verwachten dat je minstens drie jaar actief bent.

Een ticket kost 60 euro (excl. btw) inclusief namiddagprogramma en afsluitende drink.

 

Programma

De dag wordt ingeleid door een plenaire sessie:

  • Diamonds are forever. Jouw duurzame bedrijfsstrategie ook? - Iris Van der Veken

We leven in het tijdperk van purpose, waarin organisaties van allerlei groottes hun merk- en bedrijfsstrategie centraliseren rondom hun sociale doel. Millennials en Generatie Z zijn kritisch en zoeken naar authenticiteit. Hoe ga je als bedrijf purpose ademen en wekelijks integreren in je strategie? Met meer dan 20 jaar internationale ervaring binnen de juwelen- en mode-industrie deelt wereldburger Iris Van der Veken haar ervaring in de context van public affairs, duurzaamheid met een focus op mensenrechten en vrouwenrechten, klimaat en biodiversiteit. Deze ervaring heeft ze opgebouwd als uitvoerend directeur bij de Responsible Jewellery Council, en meest recentelijk als CEO van Watch & Jewellery initiative 2030 (WJI2030), initiatief opgezet in oktober 2021 door Cartier, met steun van Richemont en Kering, om samen tot zeventien ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te komen.
Iris is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.

 

Je kan een keuze maken uit volgende thema's en experts:

  • Internationalisering ‘tips & tricks learned the hard way’ - Edward Verté van Diamanti Per Tutti

Edward Verté is mede-oprichter en CEO van Diamanti Per Tutti, een Antwerps juwelenlabel dat reeds 1 jaar na oprichting in 2013 een eerste pop-up opende in Hong Kong en intussen 11 winkels heeft in Azië waaronder drie in China via een joint-venture partner. Zowel uit de successen als uit de mislukkingen (foute franchising partners in grootsteden met eigen regels als Shenyang, Chongqing en Peking) werden interessante lessen getrokken die nu zullen helpen de recente JVs in Frankrijk en Duitsland zo goed mogelijk te laten verlopen.
Edward is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.

  • Ontwerpen en verkopen vanuit jezelf en/of in opdracht van anderen? - Salima Thakker

Wat is het grootste verschil tussen je eigen collecties en op maat ontwerpen? Kan je beide doen en wat zijn de uitdagingen, voordelen en nadelen hiervan? Hoe trek je je grenzen naar klanten toe en hoe bepaal je deze grenzen? Tijdens het parcours dat ze aflegde als docent gedurende enkele jaren en als juweelontwerpster sinds ’98, ontdekte Salima Thakker de werkelijke schoonheid en betekenis van het ontwerpen van en voor anderen. Ze heeft haar eigen atelier, en baat 2 winkels uit waar ze haar vaste collecties verkoopt en haar klanten ontvangt die ontwerpen op maat wensen. Haar regelmatige deelname aan beurzen dragen bij tot inzicht in niet alleen de binnenlandse maar ook de internationale markt.
Salima is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.

  • Slimme prijsbepaling - Simon Gryspeert (Flanders DC)

Simon Gryspeert is adviseur en project manager bij Flanders DC. Hij begeleidde er al honderden ondernemers bij hun prijsbepaling en geeft workshops over onderwerpen als prijsbepaling, business modellen en duurzame mode. In deze sofa sessie zal Simon ingaan op methodes om je pricing slimmer aan te pakken, zodat je prijs ook een marketingtool kan worden - zónder dat je hiervoor de goedkoopste moet zijn. Bij Flanders DC beheert hij ook prijsinzicht.be, één van de meest gebruikte prijsbepalings tools in Vlaanderen.
Simon is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.

  • Tradities vereren in stijl - Ismahen Gazdallah van FAYAHEN

Hoe kan je een doelgroep van twintigers en dertigers uit de Noord-Afrikaanse diaspora bereiken?  Vaak zijn ze opzoek naar een statement piece, of een extra touch aan hun outfit. In beide gevallen willen ze hun tradities eren in stijl. Ismahen Gazdallah (29) deelt haar inspirerende verhaal over hoe ze gedurende haar studententijd aan de UGent haar eigen Noord-Afrikaans geïnspireerde juwelenmerk FAYAHEN begon. Sinds 2013 slaagt ze er in zichzelf heruit te vinden en van haar culturele eigenheid een stijl te maken, samen met haar kunstzinnige entourage en community. Ismahen zal vertellen over hoe ze tradities van haar moederland probeert te herwaarderen via haar collecties. Via styling probeert ze de eigenheid van een persoon te versterken en onder de aandacht te brengen.
Ismahen is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.

 

We eindigen met een debat met een aantal van de vorige sprekers :

  • Hoe bouw je een merk rond een emotioneel geladen product? - moderator: Jasmijn Verlinden (The Jewelry Circle)

Jasmijn Verlinden is een schattenzoeker met een zwak voor vakmanschap en lokaal moois. Als merkarchitect helpt ze mode- en juweelmerken waaronder Wouters & Hendrix, Woche, Studio Collect, Lore Van Keer en Anna Rosa Moschouti hun stem te vinden. Ze haalt ze uit het hoofd en hart van de oprichter en maakt ze tastbaar in woord en beeld voor team en klant. Jasmijn gelooft rotsvast dat elk contactmoment, groot of klein, een opportuniteit is om merken te verankeren.  Dat branding een kwestie is van altijd en overal vanuit de merkidentiteit te denken en te doen.
Jasmijn is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.


Schrijf je nu in voor de Expertendag: Groei en professionalisering in de juwelensector op 27 april in Antwerpen.

 

Met ondersteuning van Stad Antwerpen.

Datum

27 april 2023

14:00

Locatie

DIVA
Suikerrui 17/19

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC i.s.m. Stad Antwerpen

Prijs

120 euro (excl. btw)

Andere activiteiten