Expertendag: Groeibedrijven

Georganiseerd door
Flanders DC

Heb je als ondernemer in de creatieve sector al wat kilometers op de teller en maakt je bedrijf een fase van groei door? Markeer dan alvast 15 oktober 2019 in je agenda. Speciaal voor groeiende en mature ondernemers uit de creatieve sectoren organiseren we in Gent de Expertendag: Groeibedrijven. 

We bieden antwoord op vragen als: Hoe volg ik de juiste groeistrategie? Hoe maak ik juiste keuzes bij internationalisering? Hoe krijg ik alle medewerkers mee in een veranderingsverhaal? Pas ik mijn leiderschapsstijl aan, en wat met het verloningsbeleid? Welke do's en don’ts zijn er bij fusies en overnames? Wat is voor mijn bedrijf de geschikte, nieuwe organisatiestructuur?

Hoe?

Er zit een heel arsenaal aan doorgewinterde specialisten klaar om al je vragen te tackelen. In kleine groepjes wissel je op een sofa van gedachten met straffe experts en ervaringsdeskundigen uit de creatieve sector. Je kan ook een persoonlijk gesprek met een aantal van hen reserveren. ’s Middags schuiven we allemaal samen aan voor het lunchbuffet. We stellen ook Het Groeicollectief aan je voor, het programma en netwerk voor creatieve groeibedrijven. 

Concreet

Je kiest zelf bij welke sprekers je graag in een klein groepje op de sofa plaatsneemt. Je kan ook aangeven of je graag een 1-op-1 gesprek hebt en zo ja, welke experts je voorkeur wegdragen. Wij zorgen voor een gepersonaliseerde dagplanning, maximaal rekening houdende met je voorkeuren, zodat je zoveel mogelijk uit deze dag kan halen.

Voorwaarde voor inschrijving: Dit is een event voor groeiende en mature ondernemingen uit de creatieve sectoren. 

Een ticket kost 50 euro excl. btw, lunchbuffet en afsluitende drink inbegrepen.

Programma

Je kan een keuze maken uit volgende thema's en experts:

  • Verloningsbeleid – Charlotte Van Brabander

Charlotte Van Brabander is HR consultant KMO bij SD Worx. Ze vertelt je tijdens haar sofasessie alles over het opzetten van een motiverend en prestatiegericht loonbeleid. Loopbaanpaden, een performantiecyclus, variabele verloning en merit matrixen zijn haar niet onbekend. Verder weet ze ook hoe je het engagement in je onderneming kan verhogen en wat hierin vaak belangrijke werkpunten zijn. Charlotte is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

  • Een kantoor in het (verre) buitenland starten – Marc Wauters

Twaalf jaar geleden stuurde Marc Wauters een van zijn vertrouwelingen binnen het digitale productiehuis B·U·T letterlijk de woestijn in om een filiaal in Dubai te starten. Na enkele jaren draaide het op volle toeren met een 25-tal medewerkers. Gesterkt door het succes was Singapore de volgende stap. En dat werd een duur en moeizaam avontuur. Ondertussen werd ook Zwitserland opgestart, in een andere formule. In Marcs sofasessie mag je dus heel wat lessons learned uit goede en kwade tijden, veel do’s en dont’s én praktische tips verwachten. Marc is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.

  • Leiderschap zonder eenvoudige antwoorden – Koen Marichal

Van oud naar nieuw leidinggeven, dat is het thema waar onderzoeker, spreker, begeleider, docent, auteur Koen Marichal door gebeten is. Meer dan vroeger vraagt leiding geven aan teams en organisaties adaptief vermogen en dus ook identiteitswerk: wie ben ik als leider en hoe pas ik mij aan de context aan? Zeker contexten waarin groei, diversiteit en innovatie op de agenda staan, dagen daartoe uit. Vanuit die vragen slalomt Koen voorbij de eenvoudige recepten en versterkt hij het zelfsturend vermogen van de leider. Hij brengt ter inspiratie zijn 19 inzichten in leiderschap mee. Koen brengt 20 jaar HRM-ervaring en 10 jaar business school ervaring mee aan tafel en is beschikbaar voor 1-op-1 gesprekken.

  • Organisatiestructuur – Luc Heylen

WeWantMore is van 3 naar 36 mensen gegroeid op 12 jaar tijd. Om dit mogelijk te maken is er intern met veel vallen en opstaan gewerkt aan de organisatiestructuur. Luc Heylen vertelt vanuit de praktijk hoe ze dit hebben aangepakt, in welke valkuilen ze getrapt zijn, hoe structuur de interne dynamiek heeft veranderd en waarom WeWantMore’s organisatiestructuur nooit af zal zijn. Interesse in dit onderwerp? Schuif dan aan bij Luc op de sofa en/of boek een persoonlijk gesprek met hem.

  • Talent en mensen – Pieter Lesage

Pieter Lesage ademt ondernemerschap, creativiteit en innovatie. Als CEO van Studio Dott is hij vooral bezig met de uitbouw van de studio en het team. Een team bouwen, dat is de juiste mensen aantrekken, selecteren, laten samenwerken en houden… De sleutel zit in de juiste bedrijfscultuur. Pieter deelt graag zijn eigen ervaringen in zijn sofasessie. Hij is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

  • Fusies en overnames – Dirk Sabbe

Een bedrijf overnemen? Wil je fuseren met een ander bedrijf? Of misschien je bedrijf laten overnemen? Waarom? Is de motivatie voor deze beweging glashelder voor alle betrokken partijen? Het doel van de fusie of overname zal in zeer grote mate de te volgen methodiek of proces bepalen. Tijdens deze sessie met Dirk Sabbe bespreken we een aantal gekende en misschien wat minder bekende aandachtspunten bij mergers en take-overs.

  • Change Management: De vele kanten van verandervermogen – Frieda Janssens

Alle boeken, Harvard Business Review artikelen en theoretische modellen ten spijt, blijven veranderen en transformeren een lastige zaak in vele organisaties. Nog steeds is 60% van de ‘teruggedraaide’ veranderingen het gevolg van weerstand van de medewerkers binnen de organisatie. Nochtans is ons leven een aaneenschakeling van veranderingen. Hoe leid je dan je teams door een transformatietraject? Hoe kan je hen ondersteunen naar het mogen veranderen in plaats van het te moeten ondergaan? Frieda Janssens is gepokt en gemazeld in transformeren. Ze weet wat het doet met een organisatie maar vooral met de mens in de organisatie. Met haar pragmatische en coachende aanpak heeft ze teams zichzelf laten heruitvinden en weten te evolueren naar gedragen en duurzame veranderingen. Frieda deelt haar kennis tijdens haar sofasessie, maar doorgrondt ook graag jouw eigen case in een 1-op-1 gesprek.

  • Groeistrategie – Andries Reymer 

Andries Reymer is Business Innovation Coach bij Antwerp Management School, waar hij onderzoek, coaching en teaching combineert. Hij vertelt in deze sessie graag over ‘groeistrategie’, wat voor veel bedrijven geen eenduidig gegeven is. Wil ik dat mijn onderneming groeit? Hoe kan dat op een duurzame manier? Hoe moet ik groei begrijpen zodat ik het kan managen? En hoe ga ik om met eventuele groeipijnen? Andries focust op de 8 cruciale pijlers die zowel interne als externe groei bepalen. Hij is ook beschikbaar voor een 1-op-1 gesprek.

Datum

15 oktober 2019

10:00 - 17:00

Locatie

De Oude Vismijn
Rekelingestraat 5

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

50 euro (excl. btw)

Andere activiteiten