Expertendag: Sustainability hacks voor modebedrijven

Georganiseerd door
Flanders DC

Je hebt als modebedrijf nog geen uitgepuurde duurzaamheidsstrategie, maar wil er wel al de vruchten van plukken? Dat kan! Speciaal voor jou organiseren we op woensdag 18 oktober een Expertendag rond 'Sustainability Hacks'.

Bij duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen hoort een heldere, praktische strategie. Maar niets belet je om nu al uit de startblokken te schieten. Zonder strak strijdplan. Gewoon met veel goesting. We merken immers maar al te vaak dat organisaties wachten tot ze de in hun ogen perfecte MVO-aanpak hebben samengepuzzeld vooraleer te starten en vooraleer erover te communiceren.

Dat is jammer. Vaak helpen die eerste, misschien iets minder gestroomlijnde, acties immers om MVO al onder de aandacht te brengen. Van je medewerkers, van je klanten, van andere stakeholders. Die eerste stappen leveren snel resultaat op dat als een vliegwiel werkt voor de verdere strategische integratie van duurzaam ondernemen in het dagelijkse reilen en zeilen van je organisatie.

De Expertendag zet precies die quick wins centraal. Starten doen we met een plenaire sessie die duurzaamheid en circulariteit kadert in de sustainable development goals (SDG’s).

Vier experten nodigen je vervolgens uit op hun sofa om je alles te vertellen over hun domein:

  • Duurzame winkelinrichting
  • Duurzaamheid op kantoor
  • CO2-compensatie en duurzaam woon-werkverkeer
  • Inclusieve tewerkstelling.

Tot slot krijg je — bij een lekkere tas soep en kaasplank — de kans om 1-op-1 in gesprek te gaan met deze en nog andere experten. We denken dan aan energie, duurzame logistiek, labels,…

Concreet

Je kiest zelf bij welke sprekers je graag in een klein groepje op de sofa plaatsneemt. Je kan ook aangeven of je graag een 1-op-1 gesprek hebt en zo ja, welke thema's je voorkeur wegdragen. Wij zorgen voor een gepersonaliseerde dagplanning, maximaal rekening houdende met je voorkeuren, zodat je zoveel mogelijk uit deze dag kan halen.

Voor wie

De Expertendag is bedoeld voor mode-ondernemers die minstens 3 jaar actief zijn.

Programma

  • 13u30 — 14u: Onthaal met koffie
  • 14u — 15u: Plenaire introductiesessie
  • 15u15 — 16u45: 3 Sofasessies (naar keuze) van telkens 45 minuten
  • 17u — 19u: Individuele adviesgesprekken en kaastafel

Sprekers

Plenaire sessie - Hans Verboven

Hans Verboven studeerde aan de universiteiten van Leuven en Heidelberg en aan de London School of Economics & Political Science. Hij doceert MVO en Bedrijfsethiek, Duitse Zakelijke Communicatie en Onderzoeksmethodologie aan de faculteit TEW van de Universiteit Antwerpen. Hij begeleidt bedrijven met hun duurzaamheidbeleid. Met de steun van MVO Vlaanderen trekt hij een project rond de nieuwe duurzaamheidstool voor kmo’s.

Duurzaamheid op kantoor - Frank Vandamme

Frank Van Damme richtte in 2002 communicatieadviesbureau Commotie op. De toenmalige missie ‘Communicatie met toekomst’ stond voor een uitgebreide dienstverlening op het vlak van communicatie; creatief bedacht en duurzaam gerealiseerd. Nu vijftien jaar later gaat Commotie nog altijd voor communicatie met toekomst maar ook voor informatie met toekomst (conceptueel en inhoudelijk opzetten van seminaries, workshops, symposia,… rond sociaal-maatschappelijke en duurzaamheidsthema’s inclusief organisatie en communicatie) en verhalen met toekomst (duurzaamheidsverslaggeving en in het algemeen de schijnwerper op mensen en organisaties die het goed voorhebben met u en met de wereld).

CO2 en duurzaam woon-werkverkeer

Antoine Geerinckx is oprichter en CEO van CO2Logic. Zijn passie voor klimaat- en milieukwesties vormen zijn dagelijkse motivatie voor de coördinatie van diensten die een meerwaarde bieden aan bedrijven die bereid zijn een pioniersrol op zich te nemen en een rol te spelen in de dringende overschakeling op een lage-impacteconomie.

Duurzame winkelinrichting - Stefaan Vandist

Stefaan Vandist start zijn lezingen met de centrale vraag "How to thrive in 2025?". Nadat hij de vinger legt op enkele ontwrichtende kantelbewegingen in de industrie en de samenleving, ontvouwt hij een set beloftevolle innovatiepaden. Bij zijn klanten horen ondermeer grote spelers in de retail sector, vastgoed, fmcg, mode, NGO's en overheidsorganisaties.

Inclusieve tewerkstelling - Marieke Eggermont

De Werkplekarchitecten bieden antwoorden op de uitdagingen die werkgevers op zich zien afkomen in een krappe arbeidsmarkt: de krapte op de arbeidsmarkt en het vinden van geschikte werknemers, de nood aan begeleiding van nieuwe werknemers, het wegwerken van een taalachterstand,... Werkplekarchitect van dienst voor deze Expertendag is Marieke Eggermont.

Energie - Jan Jaeken

Jan Jaeken richtte na een jarenlange ervaring in de Europese petrochemie Eneco België op en werd er de eerste algemeen directeur. Hij deed hetzelfde met RWE Belgium. Jan is voorzitter van de raad van bestuur van Smart Grid Flanders, een multisectororganisatie die samen met haar meer dan 100 leden de energietransitie vorm geeft. Jan is ook bestuurder van OVED, de organisatie van energiedeskundigen in België. Onlangs startte hij het platform ‘Samen Klimaatactief’ op.

Strategie - Karin De Bruyn

Meer info volgt.

met steun van de Vlaamse Overheid – MVO Vlaanderen

Datum

18 oktober 2017

14:00

Locatie

Verbeke Foundation
Westakker

9190 Kemzeke, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

30 euro

Andere activiteiten