Expertendag: Topteams bouwen én houden

Georganiseerd door
Flanders DC

Een organisatie is maar zo goed als de mensen die er werken. Dat weet jij als ondernemer uit de creatieve sector maar al te best. Maar hoe krijg je de juiste mensen — medewerkers of freelancers — op de juiste plek. En vooral: hoe hou je ze daar? Hoe verzoen je je eigen creatieve rol met die van leidinggevende? En ben je eigenlijk wel een goeie leider? Veranderingen doorvoeren is lastig, hoe pak je dat best aan? En hoe voorkom je burn-out? Om al je vragen rond dit thema te tackelen organiseren we op dinsdag 7 november een Expertendag, specifiek voor de creatieve sector.

Hoe?

Een heel arsenaal aan doorgewinterde specialisten zit klaar om de thema's waar jij van wakker ligt onder de loep te nemen. In kleine groepjes wissel je op een sofa met hen van gedachten. Je kan ook een persoonlijk gesprek met een aantal van de experts reserveren. ’s Middags schuiven we allemaal samen aan voor de lunch.

Concreet

Je kiest zelf bij welke sprekers je graag in een klein groepje op de sofa plaatsneemt. Je kan ook aangeven of je graag een 1-op-1 gesprek hebt en zo ja, welke experts je voorkeur wegdragen. Wij zorgen voor een gepersonaliseerde dagplanning, maximaal rekening houdende met je voorkeuren, zodat je zoveel mogelijk uit deze dag kan halen.

Voorwaarde voor inschrijving: Dit is een event voor groeiende en mature ondernemingen: we verwachten dat je minstens 3 jaar actief bent en medewerkers hebt.

Experten

Je kan een keuze maken uit volgende thema's en experts:

 • Hoe bouw jij een differentiërende bedrijfscultuur? - Ilse Jansoone
  Ilse Jansoone neemt je mee in haar HR ervaringen binnen de extreem snel groeiende en lerende omgeving van de digitale sector. Ze beschrijft hoe ze de typische bedrijfscultuur van Wijs heeft laten groeien aan de hand van haar 8 fundamenten. Hierop heeft ze een future proof HR beleid gebouwd dat talent aantrekt en engageert. Samen bekijken we hoe we uit deze case tips naar jouw bedrijf kunnen halen waarmee je direct aan de slag kan.
 • It’s the people, stupid! - Gunther Broucke
  20 nationaliteiten op 80 vierkante meter – ondernemen in het spanningsveld tussen traditie, cultuur en samenleving. Als intendant van Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor bewandelt Gunther Broucke dagelijks de fijne lijn tussen het zakelijke, het artistieke en het menselijke. Met de mantra “Je kan nooit lid zijn van Brussels Philharmonic, je bent Brussels Philharmonic” brengt hij de drijvende kracht achter een grote culturele organisatie in kaart.
 • Succesvol recruteren - Philip Vlaminck
  Hoe krijg je de juiste mensen op de juiste plek? Philip Vlaminck van Verhaert New Products & Services geeft graag zijn kijk op recruteren anno 2017. Aan de hand van een aantal cases en best practices geeft hij tips voor een succesvolle werving en selectie.
 • Help, ik ben baas - Roeland Broeckaert
  Als leidinggevende worstel je met heel concrete dilemma’s: Wat verdient je aandacht, en wat niet? Je wilt wel delegeren, maar je kunt sommige taken moeilijk loslaten. Je ziet de verschillen tussen je medewerkers, maar je wilt ook iedereen gelijk behandelen. Hoe ga je om met de spanning tussen korte en de lange termijn? Wanneer neem je de rol op van leider, manager of coach? Hoe kan je zacht zijn in de relatie en hard voor de resultaten? Roeland Broeckaert, leiderschapscoach en auteur van het boek 'Dienend Leidinggeven' geeft antwoorden.
 • Burn-out vermijden - Renate Breuer (i.s.m. Mediarte)
  Hoe burn-out vermijden? Gemiddeld worstelt ongeveer 15 procent van de werknemers met een burn-out. In de creatieve sector ligt dat percentage zelfs nog hoger. Door een hoge werkdruk, maar ook door de grote bevlogenheid van de mensen die in deze sector aan de slag gaan en die bovendien steeds vaker met minder middelen moeten werken. Toch kan het wegvallen van getalenteerde mensen vermeden worden, weet Renate Breuer. Zij is niet alleen ervaringsdeskundige wat betreft burn-out, ook heeft ze er voor een stuk haar werk van gemaakt, als consulent bij Mediarte, coach en stressexpert. Ze deelt graag haar beste adviezen tijdens haar sofasessie.
 • Verandering en conflicten - Lieven Vandendriessche
  Lieven heeft na 13 jaar brede HR-ervaring en 5 jaar als zelfstandig consultant wel al een en ander gezien; maar verandering en hoe ermee om te gaan zijn wel een rode draad. Of het nu om strategische omschakelingen (implementeren van nieuwe missie en visie; of van productgerichte omgeving naar klantgerichte omgeving), organisatorische wijzigingen (downsizing of herijken van competenties in een organisatie), of een persoonlijk verandertraject gaat... Verandering gaat gepaard met grote en kleine conflicten, weerstand, loslaten en boos zijn, en opnieuw veerkracht vinden. Niets menselijks hoeft ons vreemd te zijn. Lieven kijkt graag mee naar jouw specifieke context als creatieve ondernemer om je met nieuwe inzichten naar huis te sturen.
 • Werken met freelancers - Eric Goossens
  Hoe bouw je een netwerk van goeie freelancers uit, en hoe kan je ze aan je binden? Hoe maak je goede afspraken? Wat zijn de belangrijkste valkuilen als je met freelancers werkt? Eric Goossens is cofounder van productiehuis/ animatiestudio Walking the Dog. Met 30 jaar ervaring in de audiovisuele sector, is hij de geknipte persoon om zijn bevindingen met jou te delen.
 • Verloning - Charlotte Van Brabander
  Charlotte Van Brabander is HR consultant KMO bij SD Worx. Ze vertelt je alles over het opzetten van een motiverend en prestatiegericht loonbeleid. Loopbaanpaden, een performantiecyclus, variabele verloning, merit matrixen zijn haar niet onbekend. Verder weet ze ook hoe je het engagement in je onderneming kan verhogen en wat hierin vaak belangrijke werkpunten zijn.
 • De tijd van de superleider is voorbij… lang leve gedeeld leiderschap -Jan Bal
  Hoe blijf je uit de valkuil van ‘alles zelf doen’. Wat verdient je aandacht, en wat niet? Je wilt wel delegeren, maar je kunt sommige taken moeilijk loslaten. Je ziet de verschillen tussen je medewerkers, maar je wilt ook iedereen gelijk behandelen. Hoe ga je om met de spanning tussen korte en de lange termijn? Wanneer neem je de rol op van leider, manager of coach? Hoe kan je zacht zijn in de relatie en hard voor de resultaten? Jan Bal is mede-oprichter van Beanmachine en leiderschapscoach bij The Future Leadership Initiative van Antwerp Management School. Zij promoten al jaren het idee van gedeeld leiderschap. De boeken ‘De leider in de spiegel’ en ‘De kleren van de leider’ zijn stilaan vaste waarden geworden in de leiderschapsliteratuur.

Partners

Mediarte, het Sociaal Fonds van de audiovisuele sector in België.

Datum

7 november 2017

10:00

Locatie

Oude Vismijn
Rekelingestraat 5

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

50 euro

Andere activiteiten