Failing Forward: Faalfolie Leuven

Op donderdag 18 januari trekt de Failing Forward Faalfolies voor de tweede keer naar Leuven. In samenwerking met Canvas en Leuven Mindgate vindt een boeiende avond met verschillende getuigenissen over falen plaats.

Canvas start op 7 februari met een reeks Durven falen waarin twaalf moedige mensen getuigen over het mislukken van hun ondernemingsavontuur. De Faalfolie-avond in samenwerking met Canvas en Leuven Mindgate bestaat uit een drietal inspirerende verhalen van boegbeelden uit de reeks en de mogelijkheid om na te praten met een drankje en een hapje.

Programma

  • 19u: Welkom en registratie
  • 19u30: Verwelkoming en moderatie door Lisbeth Imbo, Minister Muyters en Paul Lambrechts, CEO VRT
  • 20u – 21u45: Inspirerende faalverhalen door:
    • Games ontwikkelen was al jarenlang de passie en broodwinning van Wim Wouters, oprichter van gamestudio GRIN, wanneer de kans van zijn leven zich aandiende: een eigen spel ontwikkelen. De verwachtingen waren hooggespannen, maar het plan bleek te ambitieus. Het spel betekende de doodsteek voor het enthousiaste team en het jarenlang succesvolle bedrijf. “Ik ben all-in gegaan en heb verloren”, zo vertelt Wim.
    • Katja Van Putten was de bezieler en strateeg achter Fé., een sociaal maatschappelijk communicatie- en onderzoeksbureau gespecialiseerd in vrouwelijke doelgroepen. Jarenlang ging het Fé. voor de wind. Maar de crisis sloeg ook in de communicatiesector keihard toe. Ze heeft, samen met haar vennoot, gevochten tot de laatste snik, op zoek naar nieuwe budgetten om iedereen aan boord te houden. Maar op een dag was het faillissement onafwendbaar. Na de afwikkeling kwam de mentale klop.
    • Tussen de sterren van Hollywood stond Dirk Callaerts met de baanbrekende 3D-technologie van Eyetronics. De grootste Hollywood sterren stonden voor zijn 3D-scanning camera’s. In 2009 trok hij echter een ‘verkeerde’ investeringsgroep aan, die het bedrijf naar de afgrond loodste. Zijn jarenlange mentor wendde zich van hem af, en liet anderen Dirk ‘afmaken’. Het voelde als een mes in zijn rug na zovele jaren gedreven en eerlijke loyaliteit. Dirk bleef achter met veel kwaadheid om het hem aangedane onrecht.
  • 21u45: Netwerken en drink

Gesteund door

Datum

18 januari 2018

19:00

Locatie

De Hoorn
Sluisstraat 79

3000 Leuven, België

Toon op Google Maps

Organisator

Startups.be

Prijs

gratis

Andere activiteiten