Failing Forward: Faalfolie Gent

Mislukken, onderuitgaan, tekortschieten, stranden, floppen: ondernemers beleven heel wat grote en kleine faalmomenten. Om hieruit te leren, opnieuw te beginnen en nadien (nog) beter te doen. Tijdens de Failing Forward Faalfolies praten ondernemende mensen zonder schroom over de obstakels en onverwachte hindernissen op hun weg naar succes. Want falen doe je alleen als je er niets uit leert. Succesvol worden zonder fouten maken bestaat niet. Fouten maak je als opstap naar succes.

De Faalfolie avond bestaat uit een drietal getuigenissen van lokale ondernemers en de mogelijkheid om na te praten met een drankje en een hapje.

Programma

  • 19u: Welkom & registratie
  • 19u30: Jakob Lorré richtte in 2012 SEEQ op, om complexe zaken eenvoudig weer te geven in korte animatiefilmpjes. De start-up kende een razendsnelle groei. In 2016 werd ze herdoopt tot Well Played. Het accent kwam te liggen op een meer planmatige ondersteuning van de communicatie van haar klanten. Maar Well Played kwam in een storm terecht, en Jakob heeft eraan gedacht om een punt te zetten achter het verhaal…
  • 20u: Al tijdens haar studententijd lanceerde Margot Vanden Bossche een online juwelenshop. Nadien waagde ze haar kans in Brazilië, door er voor Europese studenten de toegang tot stages te faciliteren. Als coördinator van de Idea Factory in de Artevelde Hogeschool kan ze vandaag haar ondernemerservaring ten dienste stellen van studenten bij wie het ondernemen kriebelt.
  • 20u30: Na een start in het cosmetica familiebedrijf heeft Frédéric Delfosse zijn eigen wellness merk Yoaké gelanceerd. Ondanks een snelle start, maar door verkeerde beslissingen en een slechte economische context faalde dit. Voor zijn gedurfde conceptzaak de 'FeelGoodbar' was de markt vervolgens niet klaar. Sindsdien bouwt Frédéric een nieuwe cosmetica business op, waarbij hij resoluut voor een businessmodel van de toekomst gaat!
  • 21u: Netwerken & drink
Datum

26 september 2019

19:00

Locatie

Illie Mangaro Dok Noord
Dok Noord 7

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Failing Forward

Prijs

gratis

Andere activiteiten