Failing Forward: Faalfolie vrouwelijke ondernemers

Hebben vrouwen meer schrik om te mislukken dan mannen? Schatten vrouwen hun competenties om een zaak op te starten lager in? Falen ondernemingen opgericht door vrouwen vaker of minder vaak?

Kom luisteren naar drie vrouwelijke ondernemers die het allemaal meegemaakt hebben. Ze getuigen zonder schroom over de obstakels die ze op hun parcours tegenkwamen, hoe ze hiermee omgingen en hoe ze hun ervaringen meenemen naar hun nieuwe projecten.

Programma

  • 19u: Welkom en registratie
  • 19u30: Cathy Camertyn + Q&A

De voorbije jaren waren voor Cathy een vindtocht om te ontdekken waarin, voor wie en hoe ze wilt ondernemen, nadat haar laatste droomproject op een traumatische manier was geëindigd. Cathy vertelt hoe ze na deze ervaring rechtgestaan en doorgegroeid is naar een sterkere en meer zelfzekere ondernemer. Haar huidige zaak, Lessnow, heeft ze uitgebouwd rondom haar passies. Ze is ook auteur van het boek “De vis ontrafeld”.

  • 19u50: Ruth Janssens + Q&A

Ruth’s geesteskind, Small Teaser, een platform om digitale magazines op te maken en te verspreiden, heeft vele prijzen gewonnen. In 2017 heeft ze nog vers kapitaal opgehaald bij meerdere investeerders. Toch liep het mis nadat haar tweelingbroer en medestichter is vertrokken. Ruth heeft de boeken neergelegd. Niet alleen kijkt ze met dankbaarheid terug op wat ze allemaal heeft opgestoken tijdens dit avontuur. Ze ziet de toekomst ook opnieuw positief tegemoet.

  • 20u10: Véronique Leysen + Q&A

Stilzitten behoort niet tot de woordenschat van Véronique Leysen. De voormalige VRT-actrice en auteur van enkele boeken heeft vorig jaar met pijn in het hart beslist om Bar Maurice over te laten. Het was onmogelijk geworden om dat nog te combineren met breigoedlabel ‘Maurice Knitwear’ en nieuw project ‘Maman’. Ondernemen is ook keuzes kunnen maken….

  • 20u30: Panelgesprek
  • 20u45: Netwerkdrink
Datum

15 mei 2019

19:00 - 22:00

Locatie

JJ House
Reyndersstraat 6

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Failing Forward

Prijs

gratis

Andere activiteiten