FAIRSHARE: zelfpublicatie als artistieke praktijk

Wat is de toekomst van publiceren in het digitale tijdperk? Wat kan uitgeven, gezien als artistieke praktijk, met zich meebrengen? Hoe organiseren kunstenaars zichzelf? Dit zijn enkele van de vragen die aan de orde worden gesteld tijdens de eerste editie van de jaarlijkse kunstenaarsboekenbeurs FAIRSHARE, georganiseerd door KRIEG, Hasselt in samenwerking met B32 Maastricht, The School Hasselt en CIAP Kunstverein Hasselt.

Op 9 mei zal FAIRSHARE het gebouw van CIAP transformeren in een multiversum waar verschillende materiële, digitale en performatieve benaderingen van zelfpublicatie zullen overlappen, convergeren of botsen.

Wat?

FAIRSHARE nodigt verschillende kunstenaars uit om hun boeken, zines en prints te presenteren, in combinatie met andere experimentele formaten van drukwerk. Om over de disciplinaire grenzen heen te reiken en een breder perspectief op zelfpublicatie te bieden, wordt een selectie van records, bootlegs, en andere diverse uitgaven getoond. Daarnaast zullen sommige kunstenaars hun werk ter plekke ten uitvoer brengen tijdens het publieke programma.

Waarom?

FAIRSHARE biedt een unieke kans op een onmiddellijke ontmoeting tussen kunstenaars en hun publiek, op een directe uitwisseling van ervaringen, en tenslotte op ongebreidelde transacties (de tijdens FAIRSHARE aangekocht werken komen rechtstreeks uit het atelier van de kunstenaars).

Praktisch

Toegang gratis.
De beurs eindigt om 20 u.
Het publieke programma loopt tot 22 u.

meer info op de KRIEG website en CIAP.

Vind dit evenement op Facebook.

Datum

9 mei 2019

13:00

Locatie

CIAP Kunstverein
Lombaardstraat 23

3500 Hasselt, België

Toon op Google Maps

Organisator

KRIEG

Prijs

gratis

Andere activiteiten