UITVERKOCHT Fashion Lab: Je merk verduurzamen - Antwerpen

Georganiseerd door
Flanders DC

Wil je met je modemerk een duurzamere weg inslaan, maar krijg je je route niet uitgestippeld of loop je verloren tussen de talrijke opties? Tijdens dit Lab maken we je wegwijs. 

Dit Lab is een echte workshop waar je in kleine groepjes zal brainstormen over de duurzaamheidsacties die kleine en grote merken kunnen nemen. We gaan aan de slag met de Close The Loop Planner en nodigen heel wat ervaringsdeskundigen uit die hun modemerk reeds hebben verduurzaamd. 

Niemand minder dan de 8 bedrijven die het afgelopen jaar een Close The Loop traject hebben doorlopen, komen samen met je brainstormen over de duurzaamheidsstrategie in jouw bedrijf!

Een unieke kans om in gesprek te gaan met JBC, FNG (Fred& Ginger, Ginger, CKS,...), Marylise & Rembo Styling, The Woody Group, Xandres, Flanders Fashion Design International (Furore), Atelier Noterman en Eskimo.

Je gaat naar huis met korte- en lange termijn acties en concrete tips en tools die je kan toepassen op jouw modemerk.

Programma

  • 14u00 - 15u00: introductie door Mieke Pieters ‘Duurzaamheid in de mode’
    Mieke Pieters is founder van The Circular Hub en Sustainable & Circular Procurement & Supply Chain Expert bij The Global Picture. Mieke heeft een hele carrière in de duurzaamheidswereld opgebouwd en adviseerde eerder al grote én kleinere bedrijven in de Fast Moving Consumer Goods en verdiepte zich de laatste jaren in de modewereld. Mieke is nauw betrokken bij de Close The Loop trajecten van bij de start en trad op als consultant voor JBC, FNG, Xandres en eerder caroline biss. Mieke zal een bredere introductie geven over wat duurzaamheid in de mode-industrie betekent aan de hand van zeer concrete praktijkervaringen. 
  • 15u00-15u20: pauze
  • 15u20-17u00: workshop: aan de slag met de Close The Loop Planner
    Jasmien Wynants neemt je stap voor stap mee door alle fasen van Close The Loop. Jij doorloopt dezelfde workshop die de Close The Loop trajecten bij aanvang van hun jaarprogramma als ‘kick off’ op het programma kregen. Alleen, dit keer krijg je de ervaringen van deze ambassadeurs erbij en kan je samen met hen brainstormen zodat je met grote plannen én concrete next steps naar huis kan.

Voor wie?

Voor reeds gevestigde (zowel kleine als grotere) modemerken die graag willen analyseren in welke schakels zij kunnen verduurzamen. Je bent dus zeker geen pionier of expert in duurzaamheid, maar wel klaar om te luisteren en actie te ondernemen.

Datum

5 december 2019

14:00 - 17:30

Locatie

Fosbury & Sons
Mechelsesteenweg 271

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

15 euro excl. btw

Andere activiteiten