Fashion Lab: Starten in de mode - Antwerpen

Georganiseerd door
Flanders DC

Wil jij een eigen modebedrijf beginnen of ben je al gestart maar zit je vast?  Is een eigen merk, (web)shop, modeplatform of job in de mode jouw droom?  Enter spoedcursus Starten in de Mode.

De namiddag start met een presentatie over de werking van de sector, waarbij de belangrijkste business thema’s aan bod komen.  Nadien kan je aansluiten bij twee van vier groepsdiscussies over deze thema’s. Keuze uit pers & PR, productie, verkoop en financiering.

Bereid dus zeker een lijstje met vragen voor!

 

Sprekers

Voor productie nodigen we Samira Lafkioui uit, zij werkt nu als productie & development consultant en heeft haar ervaring opgedaan als production manager bij onder meer Raf Simons en Les Hommes.
Vragen over Pers en PR kan je stellen aan Lies Vangeel. Lies Vangeel richtte enkele jaren geleden haar eigen PR bureau VonYellow op. VonYellow is een strategische PR partner voor geselecteerde premium klanten uit de architectuur en design, mode en beauty, of kunst en cultuur, waaronder de vernieuwende concept store (en restaurant, en penthouse) Graanmarkt 13.
Joyce Smet van Flanders DC kreeg al heel wat financiële plannen uit de modesector onder haar neus. Zij kan je vertellen waar de grote valkuilen liggen en waar je zeker genoeg centen voor moet tellen.
Voor retail komt Jean-François Thibaut langs. Hij was voormalig Bestuurder bij NV Huyghebaert en is reeds enkele jaren actief binnen The Retail Factory waar hij verantwoordelijk is voor het meten en analyseren van bezoekers en passanten in winkels.

Voor wie?

Voor iedereen die interesse heeft om te starten in de mode industrie en graag het reilen en zeilen in een notendop ontdekt. Je krijgt een antwoord op de vraag: Een modelabel oprichten, hoe begin ik eraan?

 

Programma

  • 13u30 —14u: Ontvangst met koffie
  • 14u — 15u30: Presentatie: Starten in de mode door Ann Claes
  • 15u30 — 16u: Pauze
  • 16u — 16u30: Groepsdiscussie 1 met één van onze experten
  • 16u30 — 17u: Groepsdiscussie 2 met één van onze experten
  • 17u — 17u30: Netwerkdrink
Datum

5 oktober 2017

14:00 - 17:30

Locatie

De Studio
Maarschalk Gerardstraat 4

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

15 euro excl. btw

Andere activiteiten

Heb je een vraag, een probleem of zoek je een kritisch klankbord voor je creatief project?