Fashion Lab: Starten in de Mode - Hasselt

Georganiseerd door
Flanders DC

Wil jij een eigen modebedrijf beginnen of ben je al gestart maar zit je vast?  Is een eigen merk, (web)shop, modeplatform of job in de mode jouw droom?  Enter onze beproefde spoedcursus "Starten in de Mode"! 

De namiddag start met een presentatie over de werking van de sector, waarbij de belangrijkste business thema’s aan bod komen.
Mia-H, de gloednieuwe incubator in Hasselt wil mode- en accessoirelabels en -ontwerpers samenbrengen. Daarom besteden we tijdens dit Lab extra aandacht aan het opstarten in accessoires en de verschillen met de modesector. 

Nadien kan je aansluiten bij twee van vijf groepsdiscussies rond deze thema’s: pers & PR, productie, verkoop, financiering en accessoires.
Bereid dus zeker een lijstje met vragen voor!


Dit Lab wordt georganiseerd in samenwerking met het Mia-H, mode incubator voor accessoires Hasselt. 

Voor wie?

Voor iedereen die interesse heeft om te starten in de modesector en graag het reilen en zeilen in een notendop ontdekt. Je krijgt een antwoord op de vraag: Een modelabel oprichten, hoe begin ik eraan?

 

Sprekers

➢ Vragen over Pers en PR kan je stellen aan Lies Vangeel. Lies Vangeel richtte enkele jaren geleden haar eigen PR bureau VonYellow op. VonYellow is een strategische PR partner voor geselecteerde premium klanten uit de architectuur en design, mode en beauty, of kunst en cultuur, waaronder de vernieuwende concept store (en restaurant, en penthouse) Graanmarkt 13.

➢ Lieve Bekaert runt de dameswinkel Pariesienne in Halle. Samen met Sophie Pay van Flanders DC beantwoordt zij al jullie vragen rond sales en retail. 

➢ Stan Schoonbaert heeft jaren ervaring in productie, onder meer bij Oilily en Dries Van Noten, hij deelt graag zijn uitgebreide expertise rond productie met jullie. 

➢ Joyce Smet van Flanders DC kreeg al heel wat financiële plannen uit de modesector onder haar neus. Zij kan je vertellen waar de grote valkuilen liggen en waar je zeker genoeg centen voor moet tellen.

➢ Kitty Spaenjers is één deel van het juweelontwerpers-duo van Huis Pauwels Spaenjers en medeoprichtster van Galerie Multiple. Deze staan reeds 23 jaar garant voor hedendaags design in sieraden. Haar werkvlak is het combineren van ambacht, design en ondernemen.

Programma

  • 13u30 —14u: Ontvangst met koffie
  • 14u — 15u30: Presentatie "Starten in de Mode" door Ann Claes
  • 15u30 — 16u: Pauze
  • 16u — 16u30: Groepsdiscussie 1 met één van onze experten
  • 16u30 — 17u: Groepsdiscussie 2 met één van onze experten
  • 17u — 17u30: Netwerkdrink
Datum

30 november 2017

14:00 - 17:30

Locatie

Mia-H
Kempische Kaai 85

3500 Hasselt, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

15 euro excl. btw

Andere activiteiten

Heb je een vraag, een problem of zoek je een kritisch klankbord voor je creatief project?