Fashion Revolution Week

De Fashion Revolution Week is terug! Naar aanleiding van de instorting in fabriek Rana Plaza in Bangladesh worden elk jaar merken en organisaties die duurzaam en eerlijk te werk gaan in de kijker gezet. Ontdek wat er die week op het programma staat, en hoe jij je bijdrage kan leveren naar een duurzame modewereld.

Mechelen: Fair fashion for dummies

Tijdens de Fashion Revolution Week kan je op 24 april in Mechelen bij Supergoods terecht voor een avondje enkel en alleen over duurzame kleding, met volgende sprekers:

  • Sprekers Tonny van Bavel en Anne Hilden van Supergoods zullen vertellen over de beginjaren van hun onderneming en de absolute noodszaak van fair fashion.
  • Daarna spreekt Bie Noé van B.right over de sustainable tours die ze organiseert in Antwerpen en daarbuiten en hoe ook jij een duurzamere kleerkast kan krijgen.
  • Ook An Boone van Mr. Manchette komt op bezoek om te vertellen over de uitdagingen van duurzaam ondernemen en waarom zij kiest voor eco en fair.

Ontdek hier het programma.

Leuven: Fair Fashion Fair

KU Leuven, Green Office KU Leuven, Stad Leuven, Hal 5 en Fashion Revolution Belgium organiseren de Fair Fashion Fair. Aan de ene kant wil de organisatie bewustzijn creëren rond de (ethische en ecologische) impact van de huidige mode-industrie en de pijnpunten blootleggen die vanaf de buitenkant niet altijd zichtbaar zijn.

De Fair Fashion Fair gaat door van 25 tot 26 april in Hal 5 Leuven.

Ontdek hier het programma.

Gent: Fair Fashion Nocturne

Eén jaar na het Fair Fashion Fest zetten het Industriemuseum en Gent Fair Trade eerlijke mode weer helemaal in de kijker.

Kom op donderdag 25 april van 18 tot 22 uur in het Industriemuseum te weten hoe jij jouw kleerkast duurzaam kan inrichten, hoe jij kan bijdragen aan schone kleren en maak kennis met inspirerende voorbeelden uit Gent.

Een initiatief van Industriemuseum Gent en Gent Fair Trade ism AMAFairfashion.be en Schone Kleren Campagne.

Ontdek hier het programma.

Brussel: Slow Fashion Day & Night

Oxfam-Wereldwinkels organiseert een evenement over Slow Fashion in samenwerking met La Tricoterie en VZW Fashion Revolution. Op 26 april van 11 tot 16 uur kan jij op deze dag meer te weten komen over de huidige textielindustrie en de alternatieven voor fast fashion.

Ontdek hier het programma.

 

Lees meer over de activiteiten van Fashion Revolution Week.

Datum

22 april tot 28 april 2019

Organisator

verschillende organisaties

Prijs

gratis

Andere activiteiten