Fashion Webinar: Je modemerk verduurzamen

Georganiseerd door
Flanders DC

In een circulaire mode-industrie houden zowel designers, producenten, retailers als consumenten rekening met de volledige levenscyclus van een kledingstuk. Als modebedrijf ben jij hierin een belangrijke schakel. In dit gratis webinar op 28 april ontdek je hoe jij kan verduurzamen.

Als mode-ondernemer heb je impact op verschillende onderdelen van de modecyclus: ontwerpen met minder textielafval of betere materialen, minder collecties uitbrengen, lokaal en ethisch produceren, het zoeken naar oplossingen voor terugname en recyclage,…  Je klanten kan je ook meenemen in dit verhaal. Tijdens dit webinar maken we je vertrouwd met het Close The Loop-programma. Je krijgt een introductie tot duurzaamheidsdenken en circulaire economie. Naast enkele concrete tips & tricks krijg je de nodige handvaten aangereikt om je eigen strategie te ontwikkelen.

Spreker

Jasmien Wynants is duurzaamheidsexperte en de bezieler van het Close The Loop-platform, dé referentie op het vlak van circulaire mode. Ze helpt modebedrijven met het uitwerken van een duurzaamheidsstrategie en hoe die om te zetten in de praktijk.

Voor wie?

Voor modeondernemers die hun modemerk willen verduurzamen. 

Praktisch

  • 28 april 2022, 10u - 11u
  • Ruimte voor Q&A
  • Deelname: gratis mits inschrijving vooraf
  • Enkel voor creatieve ondernemers​​​

Dit webinar vindt plaats via Zoom. Je schrijft je in via de inschrijflink en ontvangt een bevestigingsmail met de link naar het webinar. Vergeet het webinar zeker niet in je agenda te zetten. 

Datum

28 april 2022

10:00

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten