Festival van de architectuur

Het Festival van de architectuur is een tiendaags interdisciplinair evenement dat inzoomt op het belang van architectuur voor een goed ontworpen leefomgeving. Niet alleen ontwerpers, maar ook kunstenaars en gebruikers worden uitgenodigd om hun interpretatie en ervaring over architectuur te delen. Met het festival biedt het Vlaams Architectuurinstituut een platform voor kruisbestuiving, waarop al deze actoren elkaar ontmoeten.

Wat?

Het Festival van de architectuur focust op de kwaliteit van de ontworpen ruimte. Die komt voort uit een open gesprek waarin ontwerpers, beleidsmakers en bewoners elkaar ontmoeten. Het programma slaat een brug tussen al deze actoren en moedigt iedereen aan om na te denken over een goed ontworpen leefomgeving en wat we daarvoor kunnen doen.

Waar?

Het Festival van de architectuur is een tweejaarlijks evenement. Iedere editie wordt een andere stad uitgenodigd als host. In 2017 strijkt het festival neer in Antwerpen. Tien dagen lang wordt architectuur over de hele stad onder de aandacht gebracht, met deSingel als epicentrum. Van hieruit wordt de architectuurcultuur in Vlaanderen en daarbuiten belicht. Op zondag 10 september vinden er activiteiten over heel Vlaanderen en Brussel plaats en worden de deuren van opmerkelijke gebouwen en bijzondere ontwerpbureaus geopend.

Programma

Meer informatie over het programma met meer dan 100 activiteiten vind je op de website.

Datum

8 september tot 17 september 2017

Locatie

verschillende
locaties

in Antwerpen en omstreken, België

Toon op Google Maps

Organisator

Vlaams Architectuurinstituut

Prijs

verschillende prijzen

Andere activiteiten