Future of Culture

De studiedag Future of Culture dag bestaat uit twee grote delen. In een eerste deel focussen we de learnings van het Project Museum of Things for People. In een tweede deel duiken we in de toekomst van de culturele sector. Een drietal sprekers zorgen voor inspiratie op dat vlak gevolgd door een panel van experten die in discussie gaat met jou als deelnemer.

Deel 1: Een jaar geleden sloegen De Krook, Stad Gent, Stad Oostende, Design Museum Gent en Digipolis Gent de handen op elkaar en dienden een dossier in voor City of Things. Het project, Museum of Things For People, werd geselecteerd. Samen met de partners en tech bedrijven Crunch analytics, Pozyx en IMEC werd er een IoT tracking testopstelling uitgewerkt. Deze opstelling kreeg zijn vuurdoop op de Hack The Museum hackathon in STAM Gent. Nadien werd de opstelling bijgestuurd en verplaatst naar het Design Museum. Dit was nog maar het begin van een boeiend traject waar zeker niet alles van een leien dakje liep. Op 19 september stellen al deze partners hun bevindingen en learnings voor. Naast de gebruikte technologie is er aandacht voor het gebruikersonderzoek, het gebruik van data en de impact op privacy. Kortom alle aspecten komen aan bod.

Deel 2: Meteen maken we van de gelegenheid gebruik om deze dag uit te breiden met een studienamiddag over de toekomst van de culturele sector. Samen met Cultuurconnect nodigen we een drietal topsprekers uit uit omtrent dit thema. De focus zal daarbij niet enkel en alleen op technologie liggen.

Als extra sluiten de deze dag af in het Design Museum waar iedereen de IoT tracking opstelling kan uitproberen of napraten met een natje en een droogje.

Meer info en updates via www.motfp.be.

Datum

19 september 2019

10:00

Locatie

De Krook - zaal De Blauwe Vogel
Miriam Makebaplein 1

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Foresight by Digipolis en Cultuurconnect

Prijs

gratis

Andere activiteiten