Gent M #46: Robots & Design

Robots & Design. Dat kan twee dingen betekenen. Designers maken robots. Robots helpen designers. Robots moeten in vele gevallen een plaats in onze wereld vinden. Dit betekent dat er nieuwe designprocessen uitgevonden of onderzocht worden.

Topic

Niet alleen het uiterlijke overkomen, maar ook de manier waarop de robot reageert op de mens moet ontworpen worden. Hoe kan je een machine vermenselijken? Daarnaast kunnen robots de mens ook helpen bij het ontwerpen. De combinatie mens en machine maakt het mogelijk om nieuwe vormen en constructies te fabriceren. Door gebruik te maken van robots kunnen we objecten maken die de mens overstijgt. Hoe kan design bovenmenselijk worden?

Sprekers

Hoe kan je een machine vermenselijken? Hoe kan design bovenmenselijk worden? Deze twee vragen onderzoeken we met twee Belgische pioniers in robots en design: Jan De Coster en Gilles Retsin.

Over Gent M

Gent M is een denk- en doetank die stilstaat bij de impact van technologie op ons leven. In het kader van de expo Hello, Robot. wordt er elke maand een debat en netwerkavond georganiseerd in Design museum Gent. Voorafgaand aan het debat kan je de expo met reductie bezoeken!

Datum

6 februari 2018

18:00 - 22:00

Locatie

Design museum Gent
Jan Breydelstraat 5

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Gent M

Prijs

gratis

Andere activiteiten