Grafixx

Grafische kunst staat meer dan ooit in de spotlights, maar blijft lustig buiten lijntjes en hokjes kleuren. Het Antwerpse festival Grafixx viert al jarenlang de vele gezichten en toepassingen van deze onstuimige kunsttak. In de herfst van 2018 spoelt een nieuwe lichting toonaangevende illustratoren en grafisch kunstenaars aan in DE Studio voor een weekend vol ambacht, experiment en verwondering.

Programma

Van 30 november tot 2 december 2018 heet Villanella je van harte welkom op de zevende editie van Grafixx in DE Studio in Antwerpen! Bereid je alvast voor op een knallend festival met internationale gasten.

Vrijdag:

  • 20u: Performance van Klaas Verplancke en Kevin Van Staeyen
  • 21u: Performance van Charlotte Peys en You Raskal You

Zaterdag en zondag

  • :12u - 18u: Doorlopend lezingen, exposities, projecties, performances en workshops

Op de website van Grafixx vind je meer informatie over het programma en de sprekers.

 

Grafixx EXTD

Grafixx trekt haar register nog verder open. Vanaf seizoen 2018-2019 kan je bij De Studio terecht voor een halfjaarlijkse verdiepende avond. Op het Grafixx EXTD. #1-programma staan onder andere een lezing van Klaas Verplancke over de rol van sociale media in illustratie en verzamelaars Johan Pas en Dick Wessels komen hun collecties kunstenaarsboeken voorstellen. Maar er is ook plaats voor een debat tussen stripkenner Roel Daenen (Stripgids), Jeroen Janssen (winnaar van de Bronzen Adhemar), boekhandelaar/auteur/cineast Enzo Smits (Zwart Wit) en kunstenaar Ephameron die samen nadenken over het belang van papieren publicaties.

De eerste editie vindt plaats op dinsdag 23 oktober. Ga naar de site van Grafixx voor meer informatie.

Datum

30 november tot 2 december 2018

20:00 - 18:00

Locatie

DE Studio
Maarschalk Gérardstraat 4

2000 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Villanella

Prijs

Kinderen: 4 euro / Volwassenen: 8 euro / VIP- ticket: 25 euro

Andere activiteiten