Grijze cellen: slimme stoffen

Op 1 maart organiseert Eos magazine samen met onder andere deBuren een avond over smart textiles. Wat is er al mogelijk en hoe zal het textiel van de toekomst eruitzien? Of beter gezegd, wat zal textiel in de toekomst voor ons doen?

Een zelfherstellende spijkerbroek, kleren die laten zien hoe we ons voelen en een onzichtbaarheidsmantel. Het lijkt futuristisch en zelfs magisch, maar de ontwikkelingen zijn dichterbij dan je denkt. Kunnen we onze magische fantasieën werkelijkheid laten worden en in hoeverre houden we daarbij rekening met onwenselijke toepassingen?

Programma

  • Hoogleraar Lieva Van Langenhove geeft een lezing over slim textiel.
  • Fysicus Vincent Ginis (VUB en Harvard) vertelt over (zijn) onderzoek naar de ontwikkeling van een onzichtbaarheidsmantel. 
  • Eef Lubbers is ontwerper van slimme kleding en geeft een presentatie over Unlace en de Kimbow jurk, twee kledingstukken die van kleur veranderen door  aanraking en lichaamshouding.
  • Na de lezingen volgt een gesprek.

Organisatie: Wetenschappelijk Tijdschrift Eos, Fonds Wetenschappelijk Onderzoek — Vlaanderen (FWO), deBuren, KU Leuven en STUK in het kader van het Artefact Festival The Act of Magic

Datum

1 maart 2017

19:30 - 21:00

Locatie

STUK
Naamsestraat 96

3000 Leuven, België

Toon op Google Maps

Organisator

Eos magazine

Prijs

gratis

Andere activiteiten