Het Groeicollectief: tweedaagse & 6 groepssessies

Georganiseerd door
Flanders DC

Werk samen met andere mature ondernemers uit de creatieve sector aan de groei van je onderneming.

Niets evenaart de kennis die je opdoet door ervaringen en inzichten te delen met andere ondernemers uit de creatieve sector. Het Groeicollectief is een programma en netwerk gericht naar creatieve ondernemingen met al een aantal jaren op de teller (géén starters) en een substantiële omvang qua team en omzet die werken aan een verdere uitbouw, groeisprong of transformatie. Het Groeicollectief start met een tweedaagse op 17-19 februari 2019 en wordt daarna gevolgd door 6 maandelijkse sessies in groep. 

"Een uitstekend moment om je onderneming tegen het licht te houden en te profiteren van een frisse blik van collega-ondernemers."

Dirk Sabbe,

COO Wijs/Mandelbrot


Waarom deelnemen?

  • Je kan je groei-uitdagingen toetsen aan de inzichten en ervaringen van een kleine groep collega-ondernemers (ca. 12 en enkel uit de creatieve sector) die aan elkaar gewaagd zijn qua maturiteit en ambitie.
  • Je wordt deel van een duurzaam lerend netwerk van collega-ondernemers uit de creatieve sector. Je ontwikkelt een breder business-perspectief en een sterkere strategische positie door te leren uit reële cases en door de feedback van peers.
  • Tijdens de kick-off tweedaagse ben je twee dagen ‘op den buiten’, weg van dagelijkse beslommeringen om samen met collega-ondernemers en Flanders DC-coaches een diepe analyse van je groei-uitdagingen te maken. 
  • Je bouwt geavanceerde kennis op over thema’s zoals  organisatieontwikkeling, HR, sales, fusies/overname, internationalisering... Dit op maat van jouw uitdagingen.

"Een traject dat bij momenten zeer confronterend was en de werkpunten aan de organisatie blootlegde. Met veel goesting om daarna aan de slag te gaan."

Yoeri Severy,

CEO Yappa


Het programma

Het Groeicollectief start met een tweedaagse op 17-19 februari 2019 (ontvangst zondag 17/02 om 17u en einde voorzien op 19/02 om 16u) en wordt daarna gevolgd door 6 maandelijkse sessies (van ca. 3u) in groep.

Op de kennismakingstweedaagse leer je uitgebreid de andere deelnemers kennen en maak je samen met hen en coaches van Flanders DC een analyse van de uitdagingen waar je bedrijf voor staat. We beginnen vanuit jouw perspectief. Vervolgens bekijken we je uitdagingen vanuit een aantal andere invalshoeken en werk je concreet naar een roadmap van actiepunten toe. 

Tijdens de 6 maandelijkse groepssessies daarna werken we samen met de groep een agenda op maat uit waarin we thema's in de diepte aanpakken. Per thema nodigen we experts uit en leer je van elkaars praktijkervaringen.

"De open gesprekken en uitwisseling van ervaringen vond ik super interessant. Leuk om mensen te ontmoeten die vaak voor dezelfde uitdagingen staan en te leren hoe zij daarmee omgaan."

Michel Laukens,

Partner Bubka


Praktische info

De deelnameprijs is € 850 (excl. btw) en bevat de tweedaagse (incl. overnachting & catering) + 6 groepssessies (incl. catering).

De kennismakingstweedaagse vindt plaats van 17/02/19 (ontvangst om 17u) tot 19/02/19 (einde voorzien om 16u) in Kasteelhoeve Wange (Eliksemstraat 26, 3400 Wange, Vlaams-Brabant). De daaropvolgende 6 groepssessies zullen maandelijks plaatsvinden in het voorjaar. In onderling overleg met de groep bespreken we hiervoor data & locaties. 


Interesse?

Het Groeicollectief richt zich op:

  • Vlaamse ondernemers/beslissingsnemers uit mature ondernemingen (geen starters) in de creatieve sector (met een vast team  en een substantiële omzet) 
  • Die willen investeren in en werken aan hun groei door hun business model te verfijnen, het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten en/of door het aanboren van nieuwe (internationale) markten

We werken op basis van een kandidaatstelling zodat we een groep kunnen samenstellen die aan elkaar gewaagd is qua uitdagingen en ambities en om ervoor te zorgen dat er geen directe concurrenten zouden deelnemen.


Meer weten?

Heb je vragen of twijfel je of dit iets is voor jou? Neem contact op met Carlo Vuijlsteke: carlo.vuijlsteke@flandersdc.be of 016 24 29 14.

Datum

17 feb.
-
19 feb. 2019

17:00 - 16:00

Locatie

Kasteelhoeve Wange
Eliksemstraat 26

3400 Wange (Landen), België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

€ 850 (excl. btw - incl. catering & overnachting tweedaagse, experten en groepssessies)

Andere activiteiten