Helikoptersessies: Til je onderneming naar het volgende niveau

Georganiseerd door
Flanders DC

Bepaal in vier online workshops je actieplan! Ondernemen is altijd twee stappen vooruit denken, want alles is constant in evolutie. En wat vroeger werkte, komt in deze uitdagende tijden op losse schroeven te staan. Dat vraagt om een doordachte strategie, heel wat creativiteit en een sterk en flexibel businessmodel. Inschrijven kan tot 5 oktober.

Als dienstverlener in de creatieve sector is dit hét moment om werk te maken van een futureproof strategie. Flanders DC wil je hierbij helpen met de Helikoptersessies: een snel hybride traject om aan de (door)groei van jouw onderneming te werken. In twee fysieke en twee online workshops bekijken we het grotere plaatje en helpen we jou concreet de volgende stappen uit te tekenen om tot actie over te gaan!

Voor wie?

Dit traject is op maat van fulltime ondernemers of kleine ondernemingen die creatieve diensten verlenen (bvb. grafische vormgevers, designers, copywriters, communicatieprofessionals, illustratoren, architecten, …) en die meer grip willen op hun onderneming door een strategie te bepalen vanuit hun business model.

Wil je: 

 • het bestaande businessmodel van je onderneming vernieuwen en versterken 
 • samen met sectorgenoten sparren en van hen leren door ervaringen te delen
 • geen kansen meer laten liggen, bijvoorbeeld op digitaal, commercieel of ander gebied 
 • nieuwe manieren zoeken om je omzet uit te bouwen, zowel B2C als B2B 
 • bouwen aan een strategie en een actieplan die je helpen om bewuste keuzes te maken
 • een werkwijze die je kan blijven gebruiken om doelgericht te ondernemen

Dan is dit traject voor jou. We mikken op een groep van 10 deelnemers dus stel je snel kandidaat! Inschrijven kan tot 5 oktober.

Hoe?

In dit hybride traject gebruiken we design thinking-technieken, aangevuld met inspiratie uit best practices, om in kleine groep op zoek te gaan naar opportuniteiten in het (post-)coronatijdperk. Dit kunnen zowel digitale als andere ideeën zijn.

De vier interactieve sessies worden gefaciliteerd door adviseurs van Flanders DC. Daarbij gaan we sterk interactief werken met feedback van je collega ondernemers.

Wat krijg je?

We ontwikkelen een programma op jullie maat. Je zal uitgedaagd worden. We gaan snel veel ideeën bedenken, aftoetsen en uitwerken. Na afloop van de sessies heb je een concreet actieplan om nieuwe en/of additionele omzet te genereren. Bovendien reiken we een mindset en werkwijze aan die je kan blijven toepassen, om ook toekomstige uitdagingen aan te pakken.

"Het doet je nadenken over hoe je momenteel werkt en wat er beter en anders kan, vertrekkend vanuit opportuniteiten en niet vanuit problemen. En dat geeft een positieve en dynamische vibe!"

Peter D’Herde (Communicatie- en reclamebureau Totaalburo),

deelnemer van een eerdere reeks Helikoptersessies

Hybride?

We werken deels online, deels fysiek, maar altijd interactief. De eerste en laatste sessie voorzien we op locatie in het Flanders DC Creativity Lab (Leuven). Tegelijk laten we ook de voordelen van het digitaal werken niet los. De 2de en 3de sessie verlopen digitaal vanop afstand. Via eenvoudige interactieve tools (Mural, Zoom) gaan we zowel in groep als individueel in je eigen werkzone aan de slag met ideeën, concepten en bedenkingen.

Om echte vooruitgang te boeken, vragen we om tussen de sessies door ook tijd te voorzien om de ideeën verder uit te werken. We verwachten ook dat je alle sessies live kan bijwonen.

Programma

 • Voorafgaand: intake bevraging

 • Dinsdag 12/10 van 9u30 - 12u30 - Fysieke workshop in Leuven: Kennismaking + je businessmodel vandaag

  • Individueel werk tussen de sessies (voorzie ± 3 uur)

 • Dinsdag 26/10 van 9u30 - 12u30 - Online workshop: Je businessmodel challengen + ideation

  • Individueel werk tussen de sessies (voorzie ± 3 uur)

 • Dinsdag 9/11 van 9u30 - 12u30 - Online workshop: Ideeën selecteren en concretiseren tot 3 pistes

  • Individueel werk tussen de sessies (voorzie ± 3 uur)

 • Dinsdag 30/11 van 9u30 - 12u30 - Fysieke workshop in Leuven: Verdienmodel, go-to-market strategie & actieplan

 • Terugkomsessie In februari, datum met de groep te bepalen

Schrijf je in via deze link

Ter info

Als er meer interesse is dan beschikbare plaatsen, zullen we een selectie maken in functie van voldoende sectordiversiteit, om optimale kruisbestuiving mogelijk te maken. Uiterlijk op 6 oktober ontvang je een bevestiging van deelname. Als een inschrijver uiteindelijk toch niet weerhouden wordt, ontvangt die uiteraard een volledige refund.

Heb je interesse in dit type traject, maar val je niet onder de doelgroep van deze reeks? Meld je volledig vrijblijvend aan via dit formulier, dan houden we je als eerste op de hoogte van toekomstige Helikoptersessies op jouw maat.

Datum

5 oktober 2021

Organisator

Flanders DC

Prijs

200 euro (excl. BTW)

Andere activiteiten