Helikoptersessies: Til je businessmodel naar het volgende niveau

Georganiseerd door
Flanders DC

Bepaal in drie online workshops je actieplan! Uitdagende tijden vragen om creatieve oplossingen. De gewijzigde context dwingt ons allen om na te denken over ons businessmodel, want het nieuwe normaal ziet er helemaal anders uit. Wat vroeger werkte, komt vandaag op losse schroeven te staan.

Als dienstverlenend bedrijf in de creatieve sector is dit hét moment om je kansen in kaart te brengen en werk te maken van een futureproof strategie. Flanders DC wil je hierbij helpen met de Helikoptersessies: een snel traject om aan de (door)groei van jouw onderneming te werken. In drie online workshops bekijken we het grotere plaatje en helpen we jou om concreet de volgende stappen voor jouw onderneming uit te tekenen en tot actie over te gaan!

Voor wie?

Dit traject is op maat van ondernemingen die al enkele jaren bestaan, die uit meer dan één persoon bestaan en creatieve diensten verlenen (bvb. grafisch of service design, communicatie, architectuur, gedrukte of digitale media,…). 

Wil je: 

 • het bestaande businessmodel van je onderneming versterken; 

 • geen kansen meer laten liggen op digitaal vlak; 

 • nieuwe manieren zoeken om je omzet uit te bouwen, zowel B2C als B2B? 

Dan is dit groepstraject op jouw maat. We beperken de groep tot maximum 10 deelnemers dus stel je snel kandidaat! Inschrijven kan tot 11 maart.

Hoe?

In dit online traject gebruiken we design thinking-technieken, aangevuld met inspiratie uit best practices, om in kleine groep op zoek te gaan naar opportuniteiten in het (post-)coronatijdperk. Dit kunnen zowel digitale als andere ideeën zijn.

De drie interactieve sessies worden gefaciliteerd door adviseurs van Flanders DC terwijl je interactief te werk gaat in een groep van collega ondernemers. 

Wat krijg je?

We ontwikkelen een programma op maat van jullie uitdagingen. Je zal uitgedaagd worden om actief deel te nemen, snel ideeën te bedenken en uit te werken. Na afloop van de sessies heb je een concreet actieplan om nieuwe en/of additionele omzet te helpen genereren. Bovendien reiken we jullie een mindset en werkwijze aan die je kan blijven toepassen, om met een gestructureerde aanpak ook toekomstige uitdagingen aan te pakken.

100% digitaal en interactief

Het traject verloopt volledig digitaal, via eenvoudige interactieve tools waarbij we enerzijds plenair een aantal topics kunnen bespreken, maar waar de deelnemers ook elk in hun eigen zone aan de slag kunnen gaan met ideeën, concepten en bedenkingen. We gaan daarbij ook expliciet op zoek naar kennisuitwisseling en het inzetten van elkaars netwerk. Om echte vooruitgang te boeken, vragen we om tussen de sessies door ook tijd te voorzien om de ideeën verder uit te werken. 

Programma

 • Voorafgaand: intake bevraging

 • Donderdag 1/4 van 9u30 - 12u30 - Online workshop 1: The new normal - jouw onderneming in het (post-)corona tijdperk

  • Individueel werk tussen de sessies (voorzie ± 3 uur)

 • Donderdag 22/4 van 9u30 - 12u30 - Online workshop 2: Ideeën genereren en concretiseren tot 3 pistes

  • Individueel werk tussen de sessies (voorzie ± 3 uur)

 • Donderdag 6/5 van 9u30 - 12u30 - Online workshop 3: Verdienmodel, go-to-market strategie & actieplan

 • Terugkomsessie In september, datum met de groep te bepalen

Schrijf je tot 11 maart in via deze link

Ter info

Als er meer interesse is dan beschikbare plaatsen, zullen we een selectie maken in functie van voldoende sectordiversiteit, om optimale kruisbestuiving mogelijk te maken. Uiterlijk op 18 maart ontvang je een bevestiging van deelname. Als een inschrijver uiteindelijk toch niet weerhouden wordt, ontvangt die uiteraard een volledige refund.

Datum

11 maart 2021

Organisator

Flanders DC

Prijs

181,50 euro

Andere activiteiten