Helikoptersessies: Til je verkoopstrategie naar het volgende niveau

Georganiseerd door
Flanders DC

Werk in vier sessies naar een vernieuwde marketing- en verkoopsaanpakOndernemen is altijd twee stappen vooruit denken. Wat vroeger werkte, komt in deze uitdagende tijden op losse schroeven te staan. In dit traject voor ontwerpers werk je een zakelijke strategie uit op maat van de creatieve sector, met focus op een sterk businessmodel en meer duurzame verkoop.

Als ontwerper of ontwerpbureau met hoofdzakelijk B2B-klanten heb je meer dan ooit nood aan een futureproof strategie. Flanders DC wil je hierbij helpen met de Helikoptersessies: een snel hybride traject om aan de (door)groei van jouw onderneming te werken. Het doel: een plan en aanpak om duurzaam goede verkoop te realiseren. In twee fysieke en twee online workshops bekijken we het grotere plaatje van je onderneming en helpen we concreet de volgende stappen uit te tekenen!

Voor wie?

Dit traject is op maat van fulltime ondernemers of kleine ondernemingen die creatieve diensten verlenen (bvb. grafische vormgevers, designers, illustratoren, architecten,…) en die meer grip willen op hun onderneming door een strategie te bepalen vanuit hun businessmodel.

Wil je: 

 • het bestaande businessmodel van je onderneming vernieuwen en versterken
 • nieuwe manieren zoeken om je B2B omzet uit te bouwen
 • samen met sectorgenoten sparren en van hen leren door ervaringen te delen
 • bouwen aan een langetermijnstrategie die je dagelijks helpt om bewuste keuzes te maken en actie te ondernemen

Dan is dit traject voor jou. We mikken op een groep van 10 deelnemers dus stel je snel kandidaat!

"Klassieke groei - via het aanwerven van personeel - strookt niet met hoe ik op dit moment mijn leven wil leiden. In de zoektocht naar alternatieve manieren om mijn bedrijf te laten evolueren, bleken Flanders DC's Helikoptersessies bijzonder zinvol. Ik keerde vage ideeën binnenstebuiten en maakte de meest relevante tastbaar. Behalve aan andermans merken, timmer ik nu ook vol goesting verder aan het mijne."

Jasmijn Verlinden, merkarchitect,

deelnemer van een eerdere reeks Helikoptersessies

Hoe?

In dit hybride traject gebruiken we design thinking-technieken, aangevuld met inspiratie uit best practices, om in kleine groep op zoek te gaan naar opportuniteiten in het (post-)coronatijdperk. Dit kunnen zowel digitale als andere ideeën zijn.

De vier interactieve sessies worden gefaciliteerd door adviseurs van Flanders DC. Daarbij gaan we sterk interactief werken met feedback van je collega ondernemers.

Wat krijg je?

We ontwikkelen een programma op jullie maat. Je zal uitgedaagd worden en krijgt een individueel opstartgesprek, om ervoor te zorgen dat het traject maximaal kan renderen voor jou en je onderneming. We gaan snel veel ideeën bedenken, aftoetsen en uitwerken. tussen en na de sessies staan we open voor individuele vragen en feedback. Na afloop van de sessies heb je een concreet actieplan om nieuwe en/of additionele omzet te genereren. Bovendien reiken we een mindset en werkwijze aan die je kan blijven toepassen, om ook toekomstige uitdagingen aan te pakken.

"Het doet je nadenken over hoe je momenteel werkt en wat er beter en anders kan, vertrekkend vanuit opportuniteiten en niet vanuit problemen. En dat geeft een positieve en dynamische vibe!"

Peter D’Herde, communicatie- en reclamebureau Totaalburo,

deelnemer van een eerdere reeks Helikoptersessies

Hybride?

We werken deels online, deels fysiek, maar altijd interactief. De eerste en laatste sessie voorzien we op locatie in het Flanders DC Creativity Lab (Leuven). Tegelijk laten we ook de voordelen van het digitaal werken niet los. De tweede en derde sessie verlopen digitaal vanop afstand. Via eenvoudige interactieve tools (Mural, Zoom) gaan we zowel in groep als individueel in je eigen werkzone aan de slag met ideeën, concepten en bedenkingen.

Om echte vooruitgang te boeken, vragen we om tussen de sessies door ook tijd te voorzien om de ideeën verder uit te werken. We verwachten ook dat je alle sessies live kan bijwonen.

Programma

 • Voorafgaand: intake bevraging

 • Sessie 1: Donderdag 21/4 van 9u30 - 12u30 - Fysieke workshop + lunch

  • Individueel werk tussen de sessies (voorzie ± 3 uur)

 • Sessie 2: Donderdag 5/5 van 9u30 - 12u30 - Online workshop

  • Individueel werk tussen de sessies (voorzie ± 3 uur)

 • Sessie 3: Dinsdag (!) 17/5 van 9u30 - 12u30 - Online workshop

  • Individueel werk tussen de sessies (voorzie ± 3 uur)

 • Sessie 4: Donderdag 2/6 van 9u30 - 12u30 - Fysieke workshop + lunch
 • Terugkomsessie in februari, datum met de groep te bepalen

Schrijf je in via deze link

Ter info

Als er meer interesse is dan beschikbare plaatsen, zullen we een selectie maken in functie van voldoende sectordiversiteit, om optimale kruisbestuiving mogelijk te maken. Uiterlijk op 18 maart ontvang je een bevestiging van deelname. Als een inschrijver uiteindelijk toch niet weerhouden wordt, ontvangt die uiteraard een volledige refund.

Heb je interesse in dit type traject, maar val je niet onder de doelgroep van deze reeks? Meld je volledig vrijblijvend aan via dit formulier, dan houden we je als eerste op de hoogte van toekomstige Helikoptersessies op jouw maat.

Datum

17 maart 2022

Organisator

Flanders DC

Prijs

250 euro (excl. BTW)

Andere activiteiten