Hoe start ik in productdesign?

Georganiseerd door
Flanders DC

Als je een designer bent die je eigen producten creëert en in eigen beheer wil verkopen, dan weet je dat er heel wat bij komt kijken. Hoe maak je jezelf zichtbaar in het designlandschap? Hoe zet je je onderneming op en hoe laat je ze groeien? Hoe ga je om met de uitdagingen en kansen die je tegenkomt? Om je hierbij te helpen, organiseert Flanders DC in samenwerking met ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. op maandag 18 maart een Start Lab speciaal voor jou. Dit is hét event voor startende ondernemers in de designsector die hun producten in eigen beheer willen verkopen.

Je krijgt niet alleen een interessante introductie in de wereld van design, maar je hoort ook de verhalen van twee succesvolle designers. Zij vertellen je hoe zij hun producten hebben ontwikkeld en verkocht, en welke successen en valkuilen ze hebben ervaren.

Daarnaast krijg je de kans om actief te netwerken met andere designers die net als jij hun passie voor design willen delen. Je kunt tips en feedback uitwisselen, nieuwe contacten leggen en misschien zelfs samenwerken.

Dit is een unieke kans om je kennis en vaardigheden te vergroten en je netwerk te versterken.

 

Concreet

Dit event zal plaatsvinden op maandag 18 maart in De Winkelhaak in Antwerpen. 

Een ticket kost 15 euro (incl. btw) en is inclusief een exemplaar van Between the lines, jaarmagazine #6 van Flanders DC (ter waarde van 10 euro). 

Registratie is verplicht.

Pingpong: Tijdens de 1-op-1 pingpongsessie kan je met onze adviseurs en (mede)starters praten over allerlei ideeën en topics waarmee je zit. Een ideale gelegenheid om netwerken te leggen waaruit je leert, steunt, kansen en motivatie krijgt.

Het event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Voor wie?

Dit event richt zich op ontwerpers die hun creaties ook realiseren en willen verkopen. Dit kunnen producten als meubelen, juwelen en grafische producten zijn. Het gaat om ontwerpers die minder dan drie jaar actief zijn.


Ben je al eerder naar een startersdag geweest? We heten je graag opnieuw welkom om tips en tricks uit te wisselen met andere ondernemers en vragen te stellen aan onze adviseurs.

Programma

13u00— 13u30: Ontvangst

13u30 — 14u00: Intro door Tom Suykerbuyk (design coordinator Flanders DC)

14u00 — 14u20: Getuigenis van Elias Van Orshaegen

14u30 — 14u50: Getuigenis van Fabian Breës

15u00 — 16u00: Pingpong x Flanders DC-adviseur of starter-deelnemer

16u00 — 17u00: Netwerking

Getuigenissen

  • Elias Van Orshaegen, meubelontwerper en -maker, heeft met zijn sculpturale ontwerpen internationale erkenning verworven. Zijn werk, tentoongesteld op de Salone Del Mobile, wordt nu vertegenwoordigd door een toonaangevende Parijse galerie."
  • Voyager is een bekroonde ontwerpstudio voor transport, opgericht in 2014 door Fabian Breës en Jeroen Claus. Geworteld in een gedeelde passie voor het maken van de dingen die bewegen, is het de missie van hun bedrijf om ideeën van klanten te helpen ontwikkelen tot state-of-the-art, marktklare producten of voertuigen. Fabian zal het hebben over het vinden van evenwicht tussen het creatieve en het zakelijke aspect van een startup in de creatieve sector.

De ticketverkoop vind je hier. Hou onze website of sociale mediakanelen in de gaten voor het volledige programma en meer informatie.

Datum

18 maart 2024

13:00 - 17:00

Locatie

De Winkelhaak
Lange Winkelhaakstraat 26

2000 Antwerpen

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC i.s.m. ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

Prijs

15 (incl. btw)

Andere activiteiten