HORST talk: Creatives shaping cities

Hoe dragen muziek, kunst, architectuur, jeugdcultuur bij aan de ontwikkeling van een stad? Waarom is die creatieve cultuur net belangrijk? En hoe realiseer je zelf nieuwe projecten of ga je om met het sturende beleid? Voor de tweede HORST talk slaat HORST arts & music festival de handen in elkaar met AB en brengen ze samen het verhaal en de visie van drie Europese changemakers.

Sprekers

  • abitha Thorlu-Bangura, NTS Radio, Londen
    Radioplaylists worden steeds repetitiever en richten zich alsmaar minder op underground. Acht jaar geleden besloot NTS Radio gebruik te maken van deze lege ruimte. NTS’s slogan “Don’t Assume” illustreert perfect hoe NTS de status quo omver wil werpen. Een verhaal over hoe het nieuwe radiomaken de stad beweegt.
  • Franziskus Thiem, oprichter Institut Für Zukunft, Leipzig
    IFZ heeft zich in vier jaar tijd ontwikkeld tot symbool voor een nieuwe vorm van clubcultuur. Dat bewijzen een divers programma, hun safer clubbing manifest, tal van sociale initiatieven en samenwerkingen met onder andere De School en Tresor. Oprichter Franziskus Thiem brengt een uitgesproken visie op nightlife en de stad.
  • Leo Van Broeck, Vlaamse Bouwmeester
    De Vlaamse bouwmeester is aangesteld door de overheid om actief bij te dragen aan visievorming en reflectie rond maatschappelijke uitdagingen (vergrijzing, klimaat, verkleuring, verdichting,…), die moeten resulteren in beleidsadvies en nieuwe initiatieven. Hoe kijkt de bouwmeester naar nightlife en cultuurbeleving en hoe kunnen onder andere clubs correct worden ingebed in de stadscontext?
Datum

19 februari 2018

20:00

Locatie

Ancienne Belgique
Anspachlaan 110

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Horst en AB

Prijs

gratis

Andere activiteiten