#ikkoopbelgisch-parcours

Georganiseerd door
Flanders DC

Ontdek het nieuwste werk van 16 ontwerpers, collectieven en merken in een verrassend parcours tijdens Design September!

#ikkoopbelgisch-parcours

België telt bijzonder veel steengoede ontwerpers en vernieuwende designmerken. En ze maken fascinerende meubel- en interieurstukken, maar ook brillen, juwelen, serviesgoed, wandtapijten,... 16 ontwerpers, collectieven en merken staan te trappelen om tijdens Design September (6 — 30 september) hun nieuwste werk te tonen in Brussel. 15 vitrines maken speciaal voor hen plaats en laten de stukken in dialoog gaan met hun eigen koopwaren. 

Coil, modulair kastsysteem. Ontwerp: Bram Kerkhofs. Bij diito

Deelnemers en locaties

Gratis rondleidingen

Op 13 september organiseren Flanders DC en MAD Brussels 2 gratis rondleidingen doorheen het parcours. Een deskundige gids geeft achtergrond bij de ontwerpen en de winkels. De rondleidingen zijn in het Nederlands en het Frans. De eerste rondleiding start om 18 uur, de tweede rondleiding om 19.30 uur. Na de rondleiding zijn de deelnemende locaties open tot 22 uur. De ontwerpers zijn aanwezig bij hun werk. Startpunt van de rondleiding: Stijl, Antoine Dansaertstraat 74, 1000 Brussel.

DELFIN, serviesgoed. Bij PJMares

Doorzon Architecten, KRUK. Bij Leda 41

Dansaertwijk

Met het #ikkoopbelgisch-parcours bieden we een gratis tentoonstelling in de Dansaertwijk aan. Deze bruisende wijk toont al vele decennia dat Brussel een creatieve, inspirende plek is waar je het leven goed is. Doorheen het parcours ontdek je niet alleen nieuwe designstukken, je leert ook 15 winkels, galerijen en horecazaken kennen die geloven in Belgisch design, ondernemerschap en authenticiteit.

Ik Koop Belgisch

Ik Koop Belgisch/J’Achète Belge (een initiatief van Flanders DC, Creamoda, MAD Brussels en WBDM - Wallonie-Bruxelles Design Mode) wil design- en modelabels van eigen bodem in de verf zetten. De consument wil immers wel lokaal kopen, maar kent het aanbod niet altijd. Dat geldt voor design nog veel meer dan voor mode. Met dit parcours willen Flanders DC en MAD Brussels hier iets aan veranderen en tonen dat er Belgisch design is voor alle smaken en beurzen.

Design September

Tijdens Design September staat heel Brussel in het teken van design. Er zijn tentoonstellingen, conferenties, Commerce Design Brussels en de Brussels Design Market. Allemaal plaatsen voor dialoog en ontmoetingen tussen designers, architecten en designliefhebbers.

Download hier het plan

Datum

6 september tot 30 september 2018

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten