Postgraduaat: Immersive Storytelling in Virtual Reality

Heb jij interesse om verhalen te vertellen in Virtual Reality om een nieuw publiek te bereiken? Wil je je verdiepen in user-centered storytelling, de mechanismen van immersie, prototyping en testing van 360-video- en VR-producties? Dan kan dit postgraduaat de toegangspoort zijn tot een toekomstgerichte carrière waarin jij je publiek een onderdompelende ervaring zal kunnen aanbieden.

Iets voor jou?

Heb je een bachelor- of masterdiploma op zak en ben je werkzaam in de sector van grafische vormgeving, marketing, communicatie, journalistiek, kunsten, kunstwetenschappen, letteren, sociale wetenschappen, informatica, game design, product design of (animatie)film? Wil je graag vaardigheden rond immersive storytelling toevoegen aan jouw cv? Dan is dit postgraduaat iets voor jou.

Deze opleiding richt zich zowel op professionals als pas afgestudeerden met interesse in Virtual Reality. Deze interdisciplinaire opleiding voor communicatieve, creatieve, technische en artistieke profielen is gericht op het ontwikkelen van fictie en non-fictie content. Denk maar aan immersive journalism (reportages en documentaires), immersive branding (marketing en advertising), maar ook immersive culture (musea, film, dans, theater en beeldende kunst).

Meer info op https://www.ap.be/postgraduaat/immersive-storytelling-in-vr.

In dit postgraduaat leer je:

  • strategische, creatieve en technologische mogelijkheden van 360° video, Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR). 
  • immersieve verhalen vertellen in 360° video, VR en AR. 
  • aangepaste narratieve technieken, zoals een script en storyboard maken voor 360° omgevingen. 
  • 360° video- of VR-prototype maken en testen.  
  • praktische tips over pitching, distributie en financiering van VR/AR-projecten.

Wie word je?

Je wordt een VR Storyteller: een verteller van verhalen in een virtuele realiteit. Je zal de kijker een meeslepende ervaring kunnen bezorgen zodat die jouw verhaal beleeft. Na deze opleiding ben je klaar om aan de slag te gaan met VR om een nieuw publiek te bereiken. Je kent de meerwaarde van VR en kunt een immersieve VR-ervaring creëren en aan de man brengen.  

Inschrijven?

Door onze manier van werken in interdisciplinaire teams is het aantal plaatsen beperkt, dus overtuig ons dat je gepassioneerd bent om immersive storyteller te worden. Mail ons voor 20 september jouw cv en motivatiebrief (of video) naar immersivelab@ap.be. We contacteren jou zo snel mogelijk of je toegelaten bent en sturen informatie over de inschrijvingsprocedure. Zodra er 25 geschikte kandidaten toegelaten zijn tot het postgraduaat, sluiten we de inschrijvingen af. Wees er dus snel bij.  

Datum

20 september 2020

Locatie

AP Hogeschool Antwerpen
Meistraat 5

2000 Antwerpen

Toon op Google Maps

Organisator

AP Hogeschool Antwerpen

Prijs

2.950 euro

Andere activiteiten