Infodag beurzen en projectsubsidies binnen het Kunstendecreet

Van plan om voor de eerste keer een subsidie aan te vragen binnen het Kunstendecreet? Kom naar de infodag en krijg zicht op de subsidielijnen voor beurs- en projectaanvragen, het gebruik van functies en disciplines en het werken met KIOSK.

Tot 15 september kunnen project- en beursaanvragen worden ingediend binnen het Kunstendecreet. In de aanloop hiervan, organiseert Kunstenpunt in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut (VAi), Poppunt en Cultuurloket op 20 augustus een infodag voor kunstenaars en organisaties die een aanvraag willen indienen.

Let op: Op deze infodag krijg je inzicht in hoe je een aanvraag indient, maar we geven op geen enkel moment inhoudelijke feedback op je individueel dossier.

Voor wie?

Voor kunstenaars, kunstwerkers of medewerkers van kunstorganisaties die op 15 september voor het eerst een subsidie willen aanvragen binnen het Kunstendecreet. Ook mensen die al eerder een subsidieaanvraag indienden – en hun kennis willen opfrissen – zijn welkom.

Programma

Deelnemers kunnen kiezen om enkel de voormiddag bij te wonen, of de volledige dag. Het is niet mogelijk om enkel de namiddagsessie bij te wonen.

 • 9u30 – Onthaal & Registratie
 • 10u – Presentatie met
  • een overzicht van de subsidielijnen binnen het Kunstendecreet;
  • verduidelijking bij het principe van zelfprofilering via functies en disciplines en de manier waarop de kwaliteitsbeoordeling georganiseerd wordt;
  • een korte toelichting bij de tussenkomst voor buitenlandse publieke presentatiemomenten, de residenties, de kunstenaarstoelage en aanvraagmodule KIOSK
 • 11u15 – Workshops in kleine groepen om aan de hand van concrete fictieve cases de verschillende subsidielijnen en het gebruik van functies en disciplines te oefenen.
 • 12u30 – Lunch aangeboden door Kunstenpunt, VAi, Poppunt en Cultuurloket
 • 13u30 – Namiddagsessie met
  • toelichting bij webapplicatie KIOSK (Departement Cultuur, Jeugd & Media) voor het online aanvragen van subsidies. In deze sessie wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je dossier kan opstellen in KIOSK, zowel voor projecten als beurzen
  • toelichting bij het begroten en budgetteren van je project (Cultuurloket) De begroting is een belangrijk onderdeel van je projectdossier. Ze moet transparant, geloofwaardig en stevig onderbouwd zijn en worden ingediend in een vooraf opgelegde tabel. In deze sessie leiden we je langs de verschillende rubrieken van de projectbegroting, schetsen we valkuilen, tips & tricks en geven we aan hoe je de vertaalslag kan maken van je eigen begroting naar het invuldocument voor je projectdossier.
 • 15u50 – Drink met expertentafels 
  • Heb je specifieke vragen die nog niet beantwoord werden? Geen probleem! Tijdens de drink krijg je de kans om te speeddaten (max. 10 min. per persoon) met één van de aanwezige discipline-experten van Kunstenpunt, Poppunt, VAi of Cultuurloket.

Inschrijving en voorbereiding

De infosessie is gratis, maar registratie is noodzakelijk voor 14 augustus.

Bereid je voor op de infosessie! Lees hier vooraf al nuttige informatie en links om je subsidieaanvraag voor te bereiden. Maak op voorhand een KIOSK-account aan en ga op verkenning in de module, zo kan je heel gericht vragen stellen tijdens de KIOSK-sessie op de infodag. LET OP: Op zondag 8 en maandag 9 september zijn er onderhoudswerken voorzien voor de KIOSK-applicatie. Gelieve hier rekening mee te houden als u een aanvraag voor een beurs en/of project gepland hebt voor de eerstvolgende ronde met als uiterste indiendatum zondag 15 september.”

Als je je inschrijft, rekenen we op je komst of tijdige annulatie via mail aan ine@kunsten.be, want het aantal plaatsen is beperkt.

Taal

Aanvragen van kunstenaars die gevestigd zijn in Vlaanderen of Brussel moeten volgens de taalwetgeving in het Nederlands ingediend worden. De infodag verloopt in het Nederlands. Een minimaal passieve kennis van het Nederlands wordt dus verondersteld. Anderstalige deelnemers kunnen op voorhand de Engelse presentatie bekijken.

Datum

20 augustus 2019

09:30

Locatie

deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25

2018 Antwerpen, België

Toon op Google Maps

Organisator

Kunstenpunt

Prijs

gratis

Andere activiteiten