Infosessie beurzen en projectsubsidies via het Kunstendecreet

Kunstenpunt organiseert op 29 augustus 2018 van 9u30 tot 13u in Brussel een infosessie voor kunstenaars en organisaties die een aanvraag willen indienen binnen het Kunstendecreet.

De infosessie bestaat uit twee delen:

  • Presentatie: overzicht van de verschillende subsidielijnen binnen het Kunstendecreet, met verduidelijking over het principe van zelfprofilering via functies en disciplines en de manier waarop de kwaliteitsbeoordeling georganiseerd wordt. Naast beurzen en projectsubsidies zullen ook de tussenkomst voor buitenlandse publieke presentatiemomenten, de residenties, de kunstenaarstoelage en aanvraagmodule KIOSK kort worden toegelicht. Aansluitend zal het Departement CJM de wijzigingen aan het Kunstendecreet en bijhorende uitvoeringsbesluit (van toepassing in 2019) kort toelichten.
  • Workshop: begeleiding door Kunstenpunt van kleine groepen deelnemers om aan de hand van concrete fictieve cases de verschillende subsidielijnen en het gebruik van functies en disciplines te oefenen. De workshop biedt geen maatwerk voor jouw specifieke aanvraag.

Taal

Aanvragen van kunstenaars die gevestigd zijn in Vlaanderen / Brussel moeten volgens de taalwetgeving in het Nederlands ingediend worden.

De infosessie verloopt in het Nederlands. Een minimaal passieve kennis van het Nederlands wordt dus verondersteld. Anderstalige deelnemers kunnen op voorhand de Engelse presentatie online doornemen.

Inschrijven

Via deze link vind je alle nuttige informatie en links om een subsidieaanvraag voor te bereiden. Handig om door te nemen ter voorbereiding van de infosessie of om meteen mee aan de slag te gaan.

Klik hier voor meer informatie.

Datum

29 augustus 2018

09:30

Locatie

Kunstenpunt
Ravensteingalerij 38

1000 Brussel, België

Toon op Google Maps

Organisator

Kunstenpunt

Prijs

gratis

Andere activiteiten