Infosessie: IP management en design

Koester je de ambitie de designwereld te revolutioneren of laat je de productie van je meubel toch liever over aan een bekend label? Dan is de kans groot dat je iets uit het oog verliest: intellectuele eigendom (IP)! Veel te vaak vereenzelvigen we intellectuele eigendom - bijvoorbeeld auteurs- en naburige rechten - met cases als Tuymans vs Van Giel. De rechtbank dus.

Zo ver dient het echter niet te komen en bovendien is IP zoveel meer dan dat. Intellectuele eigendom zal ook als designer een belangrijk en onmisbaar onderdeel uitmaken van je ondernemingsplan en verdienmodel. Wat doe je met in beslag genomen meubels of hoe pak je namaak creatief aan? En is het zomaar logisch dat je tot één jaar na het einde van de overeenkomst geen tableware voor andere labels mag produceren? Het zijn maar enkele voorbeelden die aan bod zullen komen tijdens deze gratis infosessie op 25 oktober tijdens de LUCA Showcase Week te Nest. De spreker is Tobias Van Royen, consulent Kunstenloket.


In de namiddag organiseert Kunstenloket ook de sessie 'Contracteren en onderhandelen voor grafisch designers en illustratoren' op dezelfde locatie.

Datum

25 oktober 2017

16:00

Locatie

Nest
Graaf van Vlaanderenplein 40

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

Kunstenloket

Prijs

gratis

Andere activiteiten