Infosessies: Een nieuwe vennootschapswet

Help, een nieuwe vennootschapswet! Maar wat betekent dat nu voor mijn organisatie, mijn vereniging of mijn plannen? Het landschap van vennootschappen en verenigingen wordt grondig gewijzigd. Het aantal vennootschapsvormen reduceert en vereenvoudigt, oprichting en bestuur flexibiliseert, de vzw wordt vanaf nu beschouwd als een echte onderneming. En ga zo maar door.   

Hoog tijd dus om de verschillende bouwstenen en aandachtspunten van samenwerken in een rechtspersoon in kaart te brengen. Welke andere invulling en beheer krijgt de vzw door het nieuwe ondernemingsbegrip? Welke vennootschappen staan vanaf nu (meer) open voor de cultuursector en hoe bereiden we de sector voor op deze wijzigingen?

In deze infosessie gaat Cultuurloket, op maat van de cultuursector, in op de verschillende veranderingen en hun mogelijke impact op de werking van een organisatie. Daarnaast wordt een algemene handleiding, tips en tricks geboden voor het kiezen van de juiste rechtspersoon voor jouw organisatie of idee.

Inschrijven

Je kan je inschrijven voor de sessie op 17 september te Roeselare, 1 oktober te Antwerpen, 18 oktober te Brussel of 4 december te Oostende.

Datum

17 september tot 4 december 2019

Organisator

Cultuurloket

Prijs

gratis

Andere activiteiten