Jazzforum 2018

Het tweejaarlijkse Jazzforum brengt professionele spelers uit de jazz in Vlaanderen en Brussel samen rond actuele thema’s om hen te informeren, te sensibiliseren, te inspireren en een netwerkforum aan te bieden.

Wat?

Organisatoren Kunstenpunt en JazzLab Series brengen tijdens het Jazzforum artiesten, promotoren, managers, vakpers, studenten en andere jazzprofessionals samen aan tafel rond uitdagingen en kansen, zonder de ambitie om pasklare oplossingen te bieden, maar om ervaringen en good practices uit te wisselen, en zo nieuwe perspectieven te bieden.

Programma

  • 11u30: Onthaal
  • 12u00: Lunchbuffet
  • 13u00: Vrouwen in jazz (plenaire sessie)

Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in jazz, maar het heeft wellicht weinig zin om met de vinger te wijzen naar promotoren en festivalorganisatoren, of om quota rond vrouwen op jazzpodia door te drukken. De weinige vrouwen in jazz is het gevolg van een keten van oorzaken, die al start bij onderwijs. Issie Barratt (Verenigd Koninkrijk) licht haar visie toe en geeft inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Na haar presentatie is er een panelgesprek met Anneleen Boehme, Yannick Peeters, Alain Pierre, Maarten van Rousselt en Maaike Wuyts, gemodereerd door Lies Steppe.

  • 14u30: Netwerkmoment & Pitches
  • 15h30: Parallelsessies

Session 1: Tips & tricks

Leer de mogelijkheden voor professionals kennen in de jazzsector van vandaag, en debatteer mee over good practices.  Lobke Aelbrecht (Kunstenpunt) stelt nuttige sites, conferenties en netwerken voor. Hendrik De Rycker (Rockoco) vertelt over hoe hij promotie doet voor bands zoals STUFF. en hoera., en Steve Dancz praat over het belang van onderwijs in zijn talk Cultivating the Mind of Entrepreneurship. The Artist’s Journey: tips & tools to assist musicians on the creative path toward a sustainable career.

Session 2: Nieuwe paden naar een publiek

Ontdek in deze sessie nieuwe manieren om een publiek te bereiken als artiest, label of organisator. Vandaag zijn er immers heel wat alternatieven voor dat publiek om muziek te beleven, maar het is belangrijk om uit te maken hoever we als muziekprofessional daarin willen gaan, zonder de muziek zelf uit het oog te verliezen. Tin Men And The Telephone (NL) en Bert Cools van granvat praat over praktijken en ervaringen, en Henri Vandenberghe (Brosella, Djangofollies) heeft het over alternatieve formats voor de organisatie van festivals en concerten.

  • 17u00: Samenvattende opmerkingen
  • 17u30: Concert van Imagine Raymond
Datum

20 maart 2018

11:30 - 17:30

Locatie

Schouwburg
Bondgenotenlaan 21

3000 Leuven, België

Toon op Google Maps

Organisator

Kunstenpunt en JazzLab Series

Prijs

10 euro

Andere activiteiten