Jobinspiratiebeurs: Van je passie je beroep maken

Wil je zelf starten als vakman/-vrouw? Ben je een vakman/-vrouw en zoek je nog verdere expertise en inspiratie? Of ben je voor jouw bedrijf op zoek naar de juiste vakman/-vrouw? Dan is de jobinspiratiebeurs op 20 oktober iets voor jou.

Voor deze zesde Jobinspiratiebeurs werkt Bokrijk opnieuw samen met tal van partners bij wie je terecht kan met al jouw vragen over ondernemerschap. Partners in dit verhaal zijn: Starterslabo, SYNTRA Limburg, UNIZO Limburg, VDAB en Flanders DC. Ook zorgt Bokrijk voor een inspirerende namiddag dankzij de verhalen van verschillende vakmensen en ondernemers. Er is een doorlopende netwerkmarkt waar je terecht kan bij alle partners voor persoonlijk advies.

Voor wie is de jobinspiratiebeurs the place to be?

  • Ondernemende vakmensen
  • Starters, werknemers en ondernemers die geïnspireerd willen worden
  • Ondernemers met nood aan vakmanschap

Praktisch

  • Wanneer? 20 oktober 2021 van 13u tot 17 u
  • Waar? Kasteel Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk
  • Schrijf je gratis in.

Dagprogramma

  • 13u       Opening netwerkmarkt
  • 13u30   Welkom
  • 13u45   Ondernemer aan het woord: Tim Duerinck: winnaar Henry van de Velde Crafts by Bokrijk Award 2021 met 'Strijkinstrumenten in vlas'

Tim is klassiek opgeleid als instrumentenbouwer aan het Conservatorium van Gent, maar hij zag deze kennis als een beginpunt en zocht wegen om te kunnen innoveren. Hij komt ons inspireren door te vertellen over wat hem drijft, de weg die hij bewandeld, en waarnaar deze hem al gebracht heeft. Zo onderzocht hij onder meer via een beurs van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek de waarde van nieuwe materialen voor muziekinstrumenten, werkt hij met Reinhard Vanbergen aan een strijkoctet met nieuwe experimentele instrumenten en gaat hij vanaf oktober vier maanden in residentie in het Texture museum in Kortrijk. Een verhaal dat gaat over hoe vakmanschap, kunst en innovatie elkaar kunnen versterken. 

  • 14u15   Bepaal zelf jouw programma en maak je keuze (max 2)

Diverse inspirerende getuigenissen van vakmensen en bedrijven:

Alexander Marinus - designer en winnaar Henry Van de Velde Crafts by Bokrijk Award 2020 met 'Hey Jute'. Alexander heeft het over hoe je je creativiteit kan ontplooien en toch zorgt voor een inkomen.

Jeanny Bouwen (en zoon Jefke) - mandenvlechters en leerlingen in een meester-leerling-traject rond fijnscheenwerk. Jeanny heeft een loopbaan als ambtenaar achter de rug en heroriënteerde haar als zelfstandig mandenvlechter. Zoon Jefke is 18 jaar, schoolverlater, en stapt mee in het bedrijf als zelfstandige.

Frank Leroi en Marlies Denys - imkers in Bokrijk en zelfstandigen met zorgimkerij Nais. Hoe vertaal je je passie naar een economisch model en zorg je voor de verkoop van producten? 

Custom Territory met Ben Hagenaars van Luca School of Arts en zijn studenten. Ben Hagenaars, de design director van Custom Territory, vertelt over het collectief van schoenmakers, ontwerpers en dragers dat de wereldwijde schoenindustrie wil decentraliseren naar lokale territoria waar de grenzen tussen ontwerpen, maken en dragen kunnen vervagen. CUSTOM TERRITORY werkt met lokale spelers en verwerken lokaal beschikbare middelen in op maat gemaakte creaties. Ben je een student-ondernemer of prestarter? Dan is deze voor jou.

Datum

20 oktober 2021

13:00

Locatie

Kasteel Bokrijk
Bokrijklaan 1

3600 Bokrijk, België

Toon op Google Maps

Organisator

Bokrijk, Starterslabo, SYNTRA Limburg, UNIZO Limburg, VDAB en Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten