Jong Creatief Geweld: landschapsarchitecten Felixx

Vanuit de KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent wordt het komend voorjaar een lezingenreeks georganiseerd, namelijk verschillende keynotes van Jong Creatief Geweld.

De voordrachten handelen over wat in Vlaanderen (en daarbuiten) beweegt op het vlak van architectuur, interieur, landschap en fotografie. Vanuit die beroepen vragen we jonge sprekers om verschillende insteken te geven over hun visie, aanpak van projecten, uitdagingen als jonge ontwerper, wat ze uit onderwijs gehaald hebben …, in de breedste betekenis. Deze lezingen zijn gratis en staan open voor de studenten van KASK Interieurvormgeving en Landschaps- en Tuinarchitectuur Hogeschool Gent, maar ook voor geïnteresseerde externen!

Waar staat Felixx voor?

Felixx Landscape Architects & Planners werd opgericht in 2014 door Michiel Van Driessche, Marnix Vink en Deborah Lambert. De laatste jaren evolueerde Felixx naar een bureau met een internationaal portfolio, en lopende projecten in Europa, Azië en Afrika. Het bureau werkt vanuit Rotterdam, met een internationale groep van 25 enthousiaste medewerkers. Hun team bevat verschillende expertises en achtergronden binnen landschapsarchitectuur, architectuur, urbanisme, planning, wetenschap en industrieel ontwerp. Er wordt gewerkt aan een brede variatie aan projecten, van openbare ruimte tot masterplanning en strategisch ruimtelijk onderzoek.

Michiel deed zijn eerste ervaring in het werkveld op in Melle in de opleiding landschaps- en tuinarchitectuur aan de HoGent. Daarna trok hij richting Amsterdam om zijn Masterdiploma in de landschapsarchitectuur te halen. In deze keynote neem Michiel ons mee in de uitdagingen waarmee hij als jonge ontwerper in aanraking kwam en komt. Hij licht zijn visie en aanpak als jonge creatieveling toe aan de hand van zijn ervaringen en realisaties (in wording).

Datum

25 april 2019

20:00

Locatie

auditorium Horta
Jozef Kluyskensstraat 2

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent

Prijs

gratis

Andere activiteiten