Jong Creatief Geweld: ontwerpatelier Marge

Vanuit de KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent wordt het komend voorjaar een lezingenreeks georganiseerd, namelijk verschillende keynotes van Jong Creatief Geweld.

De voordrachten handelen over wat in Vlaanderen (en daarbuiten) beweegt op het vlak van architectuur, interieur, landschap en fotografie. Vanuit die beroepen vragen we jonge sprekers om verschillende insteken te geven over hun visie, aanpak van projecten, uitdagingen als jonge ontwerper, wat ze uit onderwijs gehaald hebben …, in de breedste betekenis. Deze lezingen zijn gratis en staan open voor de studenten van KASK Interieurvormgeving en Landschaps- en Tuinarchitectuur Hogeschool Gent, maar ook voor geïnteresseerde externen!

Waar staat Marge voor?

Marge is actief in het veld van het ontwerp, van designobject tot masterplan, van klein tot heel groot. Meer dan een architectuuratelier is Marge een ontwerpatelier. Hun activiteiten reiken dan ook over alle schalen heen, zij het wel met steeds dezelfde voorliefde voor het detail, de betekenis en het bijzondere. De weg van de minste weerstand is lang niet de interessantste als het op kwaliteit aankomt. Marge staat voor een doorgedreven en kwalitatieve dienstverlening die een haarscherp antwoord biedt op de vragen van de opdrachtgever. Ze hebben een passie voor het grensverleggende en het relevante. De kwaliteit en diepgang van het ontwerpproces zijn de werktuigen om het unieke te bereiken.


Thomas Roelandts en Steven Schreurs richten in 2016 samen Marge op. Sindsdien zijn ze werkzaam op verschillende schalen en hebben ze oog voor zowel het interieur en exterieur van hun architectuur. Ondertussen werken ze met vijf mensen aan de verdere uitbouw van hun ontwerpbureau. Samen met verschillende partners en disciplines gaan ze op zoek naar het juiste antwoord op de juiste vraag. In deze keynote nemen Thomas en Steven ons mee in de uitdagingen waarmee ze als jonge ontwerpers in aanraking kwamen en komen. Ze lichten hun visie en aanpak als jonge creatievelingen toe aan de hand van hun ervaringen en realisaties (in wording).

Datum

4 april 2019

20:00

Locatie

auditorium 'de Cirque'
Jozef Kluyskensstraat 2

9000 Gent, België

Toon op Google Maps

Organisator

KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent

Prijs

gratis

Andere activiteiten