Kandidatuur Vocatio

Zoals elk jaar gaat Vocatio op zoek naar getalenteerde en geëngageerde jongeren tussen 18 en 30 jaar die hun persoonlijk project of 'roeping' niet kunnen verwezenlijken door een gebrek aan financiële middelen of omkadering. Vocatio wil deze jongeren steunen door middel van beurzen van 10.000 euro maar ook door hen een persoonlijke begeleiding aan te bieden.

Al meer dan 50 jaar steunt de stichting Vocatio jonge, gepassioneerde en geëngageerde talenten die door een gebrek aan financiële middelen of een geschikte omkadering hun roeping of levensproject niet kunnen ontwikkelen. En dit ongeacht hun afkomst, actieterrein, studie- of vormingsniveau.

Vocatio reikt elk jaar beurzen van 10.000 euro uit. Deze beurzen zijn een erkenning en een echte springplank voor de jongeren: ze geven hen bijvoorbeeld de kans om nieuwe technieken te ontwikkelen, materiaal aan te kopen, een onderzoeksprogramma uit te breiden of een aanvullende opleiding te volgen.

De kandidatenoproep voor de promotie 2020 zal plaatsvinden tussen 16 september en 8 november 2019.

Naast deze belangrijke financiële steun biedt Vocatio ook aan elke laureaat een persoonlijke begeleiding, een grote zichtbaarheid en toegang tot een relatie- en laureatennetwerk.

Dien je kandidatuur hier in.

Wie en wat?

Voor wie?

  • Jongeren tussen 18 en 30 jaar

  • Belemmerd door een gebrek aan financiële middelen of omkadering om hun project op lange termijn te verwezenlijken

  • Met een ware levensproject of roeping in ontwikkeling

  • Belg of verankerd in België

Domeinen?

Gezondheid

Wetenschappen en techniek

Kunsten

Plastische kunsten

Ambachten

Sociale en menswetenschappen

Datum

8 november 2019

Organisator

Vocatio

Prijs

gratis

Andere activiteiten