Kunsthal Gent: Ontwikkelingsprogramma

Het ontwikkelingsprogramma biedt de context van Kunsthal Gent – een experimenteel kruispunt voor hedendaagse kunst, gevestigd in een 13de-eeuws klooster in het centrum van Gent – als werkruimte en opportuniteit voor de ontwikkeling van de artistieke praktijk.

Wat?

Zes kunstenaars, collectieven, kleine organisaties of samenwerkingsinitiatieven per jaar krijgen een Development Fellowship aangeboden van maximum 3 maanden: een periode van onderzoek en ontwikkeling, op maat van elke geselecteerde deelnemer, ondersteund door een team van betrokkenen en experts dat de deelnemer zelf mee samenstelt. Deelnemers worden uitgedaagd om op experimentele wijze hun stempel te drukken op het publiek programma van Kunsthal Gent (dat parallel loopt aan het tentoonstellingsprogramma.) Aan elke Fellowship is een budget van maximaal €5.000 verbonden.

Waarom?

De onderliggende ambitie van Kunsthal Gent is om een netwerk van deelnemers, partnerorganisaties en experts te laten groeien, dat ook na de fellowship-periode een meerwaarde biedt en een stimulans is voor de bredere (lokale) artistieke gemeenschap.

Wanneer?

Open Call voor zes Fellowships in 2019 en 2020

Deadline: zondag 2 juni

Download Open Call

Download Application Form

Datum

2 juni 2019

Organisator

Kunsthal Gent

Prijs

gratis

Andere activiteiten