La nuit des idées

De nacht van ideeën nodigt het publiek uit om te komen luisteren naar denkers van eender welke achtergrond (schrijvers, politici, journalisten, artiesten, modeontwerpers, ondernemers, enz.). Deze ontmoetingen vinden plaats in de sfeer van een echt feest en op moment die breken met de normen van academische conferenties (conferenties, theaters, voorstellingen, vertoningen, concerten, etc.).

De nacht van ideeën is een uitnodiging aan alle culturele en kenniscentra in Frankrijk en over de hele wereld. Het is een vernieuwende formule voor intellectuele en trans-disciplinaire uitwisselingen die ontmoetingen biedt onder het teken van kennisdeling en reflectie tussen landen, tussen disciplines en generaties en op de meest ongebruikelijke plaatsen.

In 2017 werd de nacht van ideeën in circa 100 culturele hoofdsteden over de hele wereld voorgesteld (Londen, Berlijn, Brussel, Rabat, Praag, Buenos Aires en nog vele andere). Geleidelijk aan, terwijl in iedere tijdzones het evenement plaatsvindt, verspreiden de echo’s van de Nacht van ideeën zich via de sociale netwerken, waardoor het evenement werkelijk wereldwijd wordt.

Tijdens deze derde editie zal de nacht van ideeën in België plaatsvinden in Antwerpen, Brussel en Luik.

Datum

31 januari 2019

Organisator

La nuit des idées

Prijs

gratis

Andere activiteiten